Sezona je tikvica i od ovog povrća možete da napravite najraznovrsnija jela. Pohovane tikvice su odlično prolećno jelo koje se lako pravi, a mi vam donosimo još jedan super recept koji će vam se garantovano dopasti. Predlažemo vam da napravite pohovane rolnice od tikvica koje ćete napuniti pavlakom i sirom, kao i krastavcem i paradajzom. Možete da ih služite za ručak ili večeru.

Sastojci: 

  • 2 tikvice 
  • 2 jajeta 
  • 50 g brašna 
  • 100 g tvrdog sira 
  • mirođija, peršun 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike pavlake 
  • 1 paradajz 
  • 1 krastavac 

Recept za pohovane rolnice od tikvica: 

Isecite tikvice na tanke trake, pa poređajte na pleh i posolite. Ostavite da odstoje nekih 10 minuta, pa ih obrišite ubrusom. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i ispržite u ulju. U posudi pomešajte rendani sir, pa dodajte seckanu mirođiju i peršun, posolite, pospite rendanim ili mlevenim belim lukom, pa dodajte pavlaku. Sve dobro sjedinite. Na jednu pohovanu tikvicu sipajte kašiku nadeva, pa stavite isečen paradajz i krastavac. Urolajte, pa poređajte na tacnu i služite. 

Pročitajte i ovo: Posni i mrsni recept za pohovane tikvice

BONUS VIDEO: 

TikTok/themodernnonna Rolnice od tikvica

StvarUkusa/S.B.