Rolovana piletina sa šunkom i sirom je prilično lagano jelo, koje je idelano za svečane prilike, jer pored savršenog spoja ukusa idealno i izgleda. Ukoliko volite belo meso, možda ćete želeti da ga napravite i u kremastom toskanskom sosu sa spanaćem. Evo i kako da napravite rolovanu piletinu!

Sastojci:

  • 1 kg i 350 g pilećih filea (6 polovina)
  • 6 velikih kriški kuvane šunke
  • 6 velikih kriški tanko isečenog sira
  • 30 g višenamenskog brašna
  • 30 g rendanog parmezana
  • 1/2 kašičice žalfije
  • 1/4 kašičice paprike
  • 1/4 kašičice bibera
  • 30 ml ulja kanole
  • 280 ml pileće supe iz kesice, nerazređene
  • 60 ml pilećeg bujona
  • Seckani svež peršun, po želji

Recept za rolovanu piletinu sa šunkom i sirom:

Svaki komad pilećeg filea istuci čekićem za meso. Kao da slažete na sendvič, na file stavite krišku šunke i krišku sira. Počnite da rolate i na kraju zabodite čačkalice, kako se ne bi raspalo.

U plitkoj činiji pomešajte brašno, parmezan, žalfiju, papriku i biber. Premažite rolovano meso sa svih strana. U velikom tiganju, pržite rolovanu piletinu u ulju na srednje jakoj vatri.

Prebacite u slou kuker (krčka) ili u zemljani lonac. Umešatje supu i bujon; preliti preko piletine. Prelijte preko rolovanog pilećeg mesa i kuvajte na laganoj vatri dok piletina ne omekša, 4-5 sati. Izvadite čačkalice. Po želji ukrasite peršunom.

Pročitajte i kako se pravi kinesko belo meso sa susamom

BONUS VIDEO

Instagram/ spunticulinari Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane

StvarUkusa/L.S.