Rolovana piletina sa šunkom i sirom je prilično lagano jelo, koje je idelano za svečane prilike, jer pored savršenog spoja ukusa idealno i izgleda. Ukoliko volite belo meso, možda ćete želeti da ga napravite i u kremastom toskanskom sosu sa spanaćem. Evo i kako da napravite rolovanu piletinu!
Sastojci:
- 1 kg i 350 g pilećih filea (6 polovina)
- 6 velikih kriški kuvane šunke
- 6 velikih kriški tanko isečenog sira
- 30 g višenamenskog brašna
- 30 g rendanog parmezana
- 1/2 kašičice žalfije
- 1/4 kašičice paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 30 ml ulja kanole
- 280 ml pileće supe iz kesice, nerazređene
- 60 ml pilećeg bujona
- Seckani svež peršun, po želji
Recept za rolovanu piletinu sa šunkom i sirom:
Svaki komad pilećeg filea istuci čekićem za meso. Kao da slažete na sendvič, na file stavite krišku šunke i krišku sira. Počnite da rolate i na kraju zabodite čačkalice, kako se ne bi raspalo.
U plitkoj činiji pomešajte brašno, parmezan, žalfiju, papriku i biber. Premažite rolovano meso sa svih strana. U velikom tiganju, pržite rolovanu piletinu u ulju na srednje jakoj vatri.
Prebacite u slou kuker (krčka) ili u zemljani lonac. Umešatje supu i bujon; preliti preko piletine. Prelijte preko rolovanog pilećeg mesa i kuvajte na laganoj vatri dok piletina ne omekša, 4-5 sati. Izvadite čačkalice. Po želji ukrasite peršunom.
Pročitajte i kako se pravi kinesko belo meso sa susamom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera