Razigrajte se sa ukusima i sastojcima, i napravite piletinu sa jagodama i ljutikom. Ako volite belo meso možda ćete želeti da napravite i pileću obrok salatu sa majonezom, celerom i peršunom. Evo i kako se pravi začinjena piletina sa jagodama i ljutikom:

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kg pilećeg filea
  • 1 kašičica bibera
  • 3/4 kašičice belog luka u prahu
  • 2 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 450 g jagoda isečenih
  • 3 ljute papričice iseckane
  • 2 ljutike, iseckane
  • 60 ml plus 1 kašičica balzamiko sirćeta
  • 1 kašičica dimljene papričice
  • 2 sosa za roštilj
  • 2 kašike meda

Recept za začinjenu piletinu sa jagodama i ljutikom:

U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte 1 kašiku ulja. Osušite piletinu ubrusima i začinite sa obe strane biberom, belim lukom u prahu i solju. Stavite je u tiganj i pržite, povremeno okrećući, dok ne porumeni, 7 do 8 minuta po strani. Prebacite piletinu na tanjir. U međuvremenu, u činiji pomešajte peršun, 130 g jagoda, 40 g ljute paprike, 2 kašike ljutike, 1 kašiku sirćeta i 1/2 kašičice soli.

U istom tiganju na srednjoj vatri zagrejte preostalu 1 kašiku ulja. Pržite preostalu ljutu papriku i ljutiku i prstohvat soli, povremeno mešajući, dok luk ne počne da omekšava, oko 2 minuta. Dodajte preostalo sirće i mešajte da se deglazira, stružući dno tiganja. Umešajte ljutu papriku, dimljenu papriku, sos za roštilj, med i preostale jagode. Dinstajte, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, 7 do 8 minuta. Vratite piletinu u tiganj da se zagreje. Kašikom je prelijte sosom od jagoda. Pospite peršunom.

Pročitajte kako se pravi piletina u kremastom sosu od senfa

BONUS VIDEO

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Instagram/sara.haven

StvarUkusa/L.S.