Razigrajte se sa ukusima i sastojcima, i napravite piletinu sa jagodama i ljutikom. Ako volite belo meso možda ćete želeti da napravite i pileću obrok salatu sa majonezom, celerom i peršunom. Evo i kako se pravi začinjena piletina sa jagodama i ljutikom:
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 kg pilećeg filea
- 1 kašičica bibera
- 3/4 kašičice belog luka u prahu
- 2 1/2 kašičice soli
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
- 450 g jagoda isečenih
- 3 ljute papričice iseckane
- 2 ljutike, iseckane
- 60 ml plus 1 kašičica balzamiko sirćeta
- 1 kašičica dimljene papričice
- 2 sosa za roštilj
- 2 kašike meda
Recept za začinjenu piletinu sa jagodama i ljutikom:
U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte 1 kašiku ulja. Osušite piletinu ubrusima i začinite sa obe strane biberom, belim lukom u prahu i solju. Stavite je u tiganj i pržite, povremeno okrećući, dok ne porumeni, 7 do 8 minuta po strani. Prebacite piletinu na tanjir. U međuvremenu, u činiji pomešajte peršun, 130 g jagoda, 40 g ljute paprike, 2 kašike ljutike, 1 kašiku sirćeta i 1/2 kašičice soli.
U istom tiganju na srednjoj vatri zagrejte preostalu 1 kašiku ulja. Pržite preostalu ljutu papriku i ljutiku i prstohvat soli, povremeno mešajući, dok luk ne počne da omekšava, oko 2 minuta. Dodajte preostalo sirće i mešajte da se deglazira, stružući dno tiganja. Umešajte ljutu papriku, dimljenu papriku, sos za roštilj, med i preostale jagode. Dinstajte, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, 7 do 8 minuta. Vratite piletinu u tiganj da se zagreje. Kašikom je prelijte sosom od jagoda. Pospite peršunom.
Pročitajte kako se pravi piletina u kremastom sosu od senfa
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem