Piletina, a najčešće belo meso, se jede kada vodite računa o ishrani ili želite da napravite nešto na brzinu. Belo meso možete da pripremite na razne načine, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj francuski recept. Napravite piletinu u sosu od senfa koju možete da služite sa salatom, ali i pirinčem ili pire krompirom.
Sastojci:
- 500 g belog mesa
- brašno
- 40 g putera
- 2 mala lovorova lista
- grana svežeg timijana
- 200 ml belog vina
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 žumanceta
- 2-3 kašike senfa
Recept za piletinu sa senfom:
Piletinu posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Otopite puter u tiganju, a zatim meso pržite sa obe strane dok ne porumeni. U tiganj dodajte majčinu dušicu i lovorov list, pa sipajte vino. Pokrijte poklopcem i ostavite da se piletina dinsta na laganoj vatri 25 minuta. Zatim meso izvadite i stavite na tanjir, pa pokrijte alu folijom. Držite na toplom ili u rerni dok pravite sos. Procedite sos iz tiganja kroz sito, pa ponovo sipajte u tiganj. Kuvajte minut na jakoj temepraturi, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Smanjite temperaturu i kuvajte još par minuta, pa isključite šporet. Umutite žumanca i dodajte par kašika sosa, pa lepo sjedinite. Sipajte žumanca u sos i dodajte senf, pa sve lagano promešajte. Uključite šporet i vratite piletinu. Ostavite još par minuta na šporetu, pa servirajte.
Pročitajte i ovo: Recept za mediteransku piletinu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus