Paprikaš je jelo na kašiku koje se pravi od piletine, krompira i paprika. Priprema je jednostavna, a danas možete na internetu da pronađete različite verzije ovog jela. Popularan je japanski paprikaš, kao i mađarski, a često se ovo jelo priprema i bez krompira. Danas vam donosimo sjajan recept za pileći paprikaš koji se pravi sa makaronama i pečurkama, a sigurni smo da ćete biti oduševljeni.
Sastojci:
- 900 g bataka
- 110 g putera
- 150 g pečuraka
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 3 kašike brašna
- 1 šolja mleka
- 2 šolje bujona
- 3 žumanceta
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 kašičica slatke paprike
- 180 g kisele pavlake
- 1 veza peršuna
Recept za paprikaš sa makaronama:
Batacima skinite kosti, pa isecite na kockice. Propržite meso u tiganju u kojem ste zagrejali ulje. Zatim izvadite batake iz tiganja i istopite puter. Dodajte seckane pečurke, pa kada one malo omekšaju dodajte seckanu papriku i luk. Kada i povrće omekša dodajte brašno i promešajte. Zatim sipajte mleko i bujon i sve dobro promešajte. Krčkajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Batake stavite u šerpu, pa sipajte sos od povrća. Dodajte jaja koja ste umutili sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte i kiselu pavlaku. Posolite i pobiberite, pa sve dobro promešajte. Kuvajte još nekih 10 minuta, uz povremeno mešanje. Na kraju pospite paprikom i peršunom i promešajte.
Pročitajte i ovo: Mađarski paprikaš koji se peče
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem