Pohovano pileće belo meso je jedno od najčešće pravljenih jela, ali u ovom receptu se pravi tako što se uvalja u kiselu pavlaku sa mirođijom, a nakon toga u prezle. Ako volite belo meso, možda ćete želeti da napravite i pastu sa belim mesom i paradajzom. Evo i kako da napravite pohovano pileće meso sa kiselom pavlakom i mirođijom!

Sastojci:

  • 4 pileća filea, osušena papirnim ubrusom
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 limun, očišćen od kore i isečen na četvrtine
  • 60 ml pavlake
  • 3 kašike tanko isečenog vlašca, za ukras
  • 1 kašika sitno seckane sveže mirođije
  • 2 kašike belog luka u prahu
  • 180 g prezle
  • Ulje

Recept za pohovano pileće belo meso sa kiselom pavalakom i mirođijom

Pileće kotlete začinite solju i biberom. U srednjoj činiji pomešajte limunovu koricu, kiselu pavlaku, vlašac, mirođiju i 1 kašiku belog luka u prahu. Dodajte piletinu i dobro premažite.Pokrijte i stavite u frižider na 1 sat ili preko noći. Kada ste spremni da pržite piletinu, pomešajte prezle i preostalu 1 kašiku belog luka u prahu, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Svaki komad piletine uvaljajte u prezle. Ravnomerno premažite sa obe strane i prebaciti u pleh ili tanjir. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri.

U serijama pržite piletinu do zlatno smeđe boje, oko 4 minuta po strani, smanjujući temperaturu ako je potrebno. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom i pospite solju. Servirajte sa kiselom pavlakom, krompirom i pospite sve mirođijom.

Pročitajte kako da napravite pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem

BONUS VIDEO

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Instagram/sara.haven

StvarUkusa/L.S.