Velika je razlika između sočnog belog mesa i onog koji vas u najboljem slučaju poseća na đon cipele. Naravno, ovo drugo navedeno želite da izbegnete, zar ne? Kako piše foodrepublic.com, ovo su četiri koraka do savršene šnicle, koju ćete u slast pojesti.

Da li spremate sebi ili deci potpuno je nebitno, ovim parčetom mesa će svi biti oduševljeni. Sve što vam je potrebno je kilogram pilećih grudi bez kostiju, 2 kašičice maslinovog ulja, so i biber.

Prvo namažite meso kašičicom maslinovog ulja, pa ga posolite i pobiberite. Zatim zagrejte još jednu kašičicu maslinovog ulja na umerenoj vatri, stavite meso, i ostavite da se krčka desetak minuta, dok ne krene da dobija na boji. Posle toga okrenite meso, smanjite temperaturu, poklopite tiganj u kom spremate i ostavite na vatri još desetak minuta.

Konačno (i veoma važno), sačekajte 5 minuta nakon čitave pripreme pa tek onda secite meso, kako meso ne bi izgubilo sočnost.

Pogledajte i Kako je nastala Karađorđeva šnicla

Kao što možda već i sami primećujete, ne treba vam više od oko 25 minuta za ovaj savršeni obrok, a zadovoljstvo koje će uslediti trajaće znatno duže. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa