Pileća obrok salata sa majonezom, celerom i peršunom je blago aromatična i vrlo jednostavna. Može da se servira i kao predjelo ili dodatak glavnom jelu, a tokom leta dovoljna je kao obrok za sebe. Ako volite ovakva jela, možda ćete želeti da napravite i mediteransku obrok salatu sa humusom. A evo i kako se pravi pileća obrok salata!
Sastojci:
- 130 ml majoneza
- 1 kašika svežeg limunovog soka od pola limuna
- 1 kašika semena celera
- so i biber po ukusu
- 750 g kuvane piletine iseckane
- 3 celera sitno iseckana
- 2 kašike mlevenog svežeg peršuna
Recept za pileću obrok salatu sa majonezom, celerom i peršunom:
Piletinu ubacite u šerpu i skuvajte sa malo soli. Nakon što se ohladi, odvojite od kosti i skinite kožicu pa iscepkajte prstima.
U srednjoj posudi umutite majonez, limunov sok, seme celera, so i biber. Dodajte kuvanu piletinu, celer i peršun. Dobro sve izmešajte. Servirajte odmah ili poklopite i ohladite pre serviranja.
Pročitajte kako da napravite obrok salatu sa piletinom, bebi spanaćem i jagodama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem