Valdorf salata je prvi put napravljena u čuvenom hotelu Valdrof Astoria u Njujorku. Originalni recept koji je nastao 1800-ih sadržao je samo jabuke, celer i majnoez. Kasnije je je čuvena salata obogaćena dodatnim sastojcima koji su je samo učinili ukusnijom. Amerikanci ne mogu da zamisle nijedan praznik bez ovog jela, a mi vam donosimo najbolji recept. Ovako pripremljena salata je odličan predlog za lagani letnji ručak.
Sastojci:
- 3 kašike grčkog jogurta
- 3 kašike majoneza
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika meda
- 2 zelene jabuke
- 2 štapića celera
- 1 šolja grožđa
- 1 šolja celih oraha
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
Recept za čuvenu Valdorf salatu sa jabukama, celerom i orasima:
U posudi pomešajte jogurt i majonez, pa sjedinite. Sipajte sok od limuna i med i ponovo promešajte. U posudu za salatu stavite grožđe, sitno seckanu jabuku i celer. Dodajte propržene orahe, seckani peršun i posolite. Prelijte majonezom i jogurtom i sve dobro promešajte.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem