Valdorf salata je prvi put napravljena u čuvenom hotelu Valdrof Astoria u Njujorku. Originalni recept koji je nastao 1800-ih sadržao je samo jabuke, celer i majnoez. Kasnije je je čuvena salata obogaćena dodatnim sastojcima koji su je samo učinili ukusnijom. Amerikanci ne mogu da zamisle nijedan praznik bez ovog jela, a mi vam donosimo najbolji recept. Ovako pripremljena salata je odličan predlog za lagani letnji ručak.
Sastojci:
- 3 kašike grčkog jogurta
- 3 kašike majoneza
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika meda
- 2 zelene jabuke
- 2 štapića celera
- 1 šolja grožđa
- 1 šolja celih oraha
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
Recept za čuvenu Valdorf salatu sa jabukama, celerom i orasima:
U posudi pomešajte jogurt i majonez, pa sjedinite. Sipajte sok od limuna i med i ponovo promešajte. U posudu za salatu stavite grožđe, sitno seckanu jabuku i celer. Dodajte propržene orahe, seckani peršun i posolite. Prelijte majonezom i jogurtom i sve dobro promešajte.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus