Valdorf salata je prvi put napravljena u čuvenom hotelu Valdrof Astoria u Njujorku. Originalni recept koji je nastao 1800-ih sadržao je samo jabuke, celer i majnoez. Kasnije je je čuvena salata obogaćena dodatnim sastojcima koji su je samo učinili ukusnijom. Amerikanci ne mogu da zamisle nijedan praznik bez ovog jela, a mi vam donosimo najbolji recept. Ovako pripremljena salata je odličan predlog za lagani letnji ručak.

Sastojci:

  • 3 kašike grčkog jogurta 
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika meda
  • 2 zelene jabuke
  • 2 štapića celera
  • 1 šolja grožđa
  • 1 šolja celih oraha
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna

Recept za čuvenu Valdorf salatu sa jabukama, celerom i orasima:

U posudi pomešajte jogurt i majonez, pa sjedinite. Sipajte sok od limuna i med i ponovo promešajte. U posudu za salatu stavite grožđe, sitno seckanu jabuku i celer. Dodajte propržene orahe, seckani peršun i posolite. Prelijte majonezom i jogurtom i sve dobro promešajte.

BONUS VIDEO: 

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa/S.B.