Cvekla ima malo kalorija, a bogata je vitaminima i mineralima. Često se jede zimi, ali i početkom proleća na pijacama možete da pronađete mladu cveklu. Kod nas se obično od ovog povrća prave salate ili cede sokovi, a salata od cvekle najbolje ide uz pečenje i roštiljsko meso. Termička obrada cvekle je malo duži proces, a mi vam predlažemo kako da je brzinski skuvate za 15 minuta.

Sastojci: 

  • 500 g cvekle 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 2 kašičice senfa 
  • 1 kašika ulja 
  • 1 kašika susama 

Recept za salatu od cvekle: 

Skuvajte cveklu, pa kada se ohladi izrendajte je. Stavite u posudu, pa dodajte mleveni beli luk, so, biber, korijander, senf, ulje, sirće i dobro promešajte. Na kraju dodajte susam koji se kratko propržili. 

Pročitajte i ovo: Profesionalna kuvarica otkrila kako brže da dinstate cveklu u tiganju

BONUS VIDEO: 

TikTok/ edenvonweiss Popularna salata od sveže šargarepe

StvarUkusa/S.B.