Sezona je tikvica, a kako je ovo povrće neutralnog ukusa, od njega možete da pripremate najrazličitija jela, pa čak i torte. Ako želite jelo na brzinu koje se sprema od svega par sastojaka, naš je predlog da probate tikvice sa paradajzom i sirom koji će vas sigurno oduševiti. Za pripremu ovog jela potrebno je manje od pola sata, a možete da služite i kao predjelo ako imate neku proslavu.
Sastojci:
- tikvice
- brašno
- ulje
- paradajz
- tvrdi sir
Recept za pržene tikvice sa sirom i paradajzom:
Isecite tikvice na tanke kriške i posolite. Ostavite da odstoje 10 minuta, pa obrišite ubrusom višak vode. Uvaljajte u brašno i stavite u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Isecite paradajz i sir na kolutove, pa na proprežnu tikvicu stavite prvo paradajz, a zatim i sir. Pržite dok se sir ne istopi.
Pročitajte i ovo: Tikvice sa povrćem i pirinčem
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus