Jednostavna jela koja se lako pripremaju su odlična kada je napolju vruće i kada ne želimo da provodimo puno vremena pored šporeta. Đuveč je popularno srpsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka, a gotovo je za manje od pola sata. Mi vam predlažemo da za ručak napravite đuveč sa tikvicama koji će se dopasti svima, a ovo jelo je pravi način da iskoristite sezonsko povrće.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 3-4 paradajza
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3-4 kašike vode
  • 2 čena belog luka 
  • 6 kašika pavlake 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 veza peršuna 

Recept za đuveč na ruski način: 

U šerpi na malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Zatim posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte i pržite dok ne omekša. Nakon toga sipajte malo vode, pa dodajte seckani paradajz. Kada i ona omekša dodajte seckane tikvice, kuvajte dok i one ne omekšaju, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte pavlaku koju ste pomešali sa brašnom, pa promešajte sve, a onda dodajte i seckani peršun. Promešajte i ostavite još minut, pa služite. 

BONUS VIDEO: 

Posna salata sa povrćem Instagram/healthfitnessguide_

StvarUkusa/S.B.