Punjene paprike se obično pripremaju sa mlevenim mesom i pirinčem, ali sada postoji puno recepata za njihovu pripremu sa različitim sastojcima. Ako niste ljubitelj mesa ili samo želite laganije jelo, predlažemo vam da paprike napunite sa dve vrste sira i paradajzom. Ovako pripremljene punjene paprike su odličan predlog za prolećni ručak, a priprema je brza.

Sastojci:

  • 1 crni luk 
  • 2 paradajza 
  • 600 g feta sira 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 3 jajeta 
  • 1 kašičica origana
  • 6 paprika  
  • Za bešamel:
  • 30 g putera 
  • 1 kašika brašna 
  • 500 ml mleka 

Recept za punjene paprike sa sirom i paradajzom:

U posudi pomešajte feta sir koji ste izdrobrili sa rendanim tvrdim sirom. Dodajte jaja, secakni crni luk i paradajz, pa pobiberite, pospite origanom i sve dobro sjedinite rukama ili varjačom. Očistite paprike od semenki i skinite peteljku, pa napunite dobijenom smesom. Poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. U šerpi istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minuta. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Sipajte bešamel sos u vatrostalnu posudu, pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko pola sata. 

Pročitajte i ovo: Paprike punjene patlidžanom i krompirom

BONUS VIDEO: 

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished] Kurir televizija

StvarUkusa/S.B.