Punjene paprike se obično pripremaju sa mlevenim mesom i pirinčem, ali sada postoji puno recepata za njihovu pripremu sa različitim sastojcima. Ako niste ljubitelj mesa ili samo želite laganije jelo, predlažemo vam da paprike napunite sa dve vrste sira i paradajzom. Ovako pripremljene punjene paprike su odličan predlog za prolećni ručak, a priprema je brza.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 600 g feta sira
- 200 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 1 kašičica origana
- 6 paprika
- Za bešamel:
- 30 g putera
- 1 kašika brašna
- 500 ml mleka
Recept za punjene paprike sa sirom i paradajzom:
U posudi pomešajte feta sir koji ste izdrobrili sa rendanim tvrdim sirom. Dodajte jaja, secakni crni luk i paradajz, pa pobiberite, pospite origanom i sve dobro sjedinite rukama ili varjačom. Očistite paprike od semenki i skinite peteljku, pa napunite dobijenom smesom. Poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. U šerpi istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minuta. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Sipajte bešamel sos u vatrostalnu posudu, pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Paprike punjene patlidžanom i krompirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus