Punjene paprike se obično pripremaju sa mlevenim mesom i pirinčem, ali sada postoji puno recepata za njihovu pripremu sa različitim sastojcima. Ako niste ljubitelj mesa ili samo želite laganije jelo, predlažemo vam da paprike napunite sa dve vrste sira i paradajzom. Ovako pripremljene punjene paprike su odličan predlog za prolećni ručak, a priprema je brza.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 600 g feta sira
- 200 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 1 kašičica origana
- 6 paprika
- Za bešamel:
- 30 g putera
- 1 kašika brašna
- 500 ml mleka
Recept za punjene paprike sa sirom i paradajzom:
U posudi pomešajte feta sir koji ste izdrobrili sa rendanim tvrdim sirom. Dodajte jaja, secakni crni luk i paradajz, pa pobiberite, pospite origanom i sve dobro sjedinite rukama ili varjačom. Očistite paprike od semenki i skinite peteljku, pa napunite dobijenom smesom. Poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. U šerpi istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minuta. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Sipajte bešamel sos u vatrostalnu posudu, pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Paprike punjene patlidžanom i krompirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs