Krompir salata se u Srbiji često jede kao prilog uz ribu, a pravi se sa crnim lukom. Postoji i dalmatinsko varivo sa blitvom i krompirom koje se takođe služi kao prilog uz morske plodove i ribu. Donosimo vam i sjajan američki recept za krompir salatu sa kiselim krastavcima i slaninom. Ovaj recept će posebno obradovati ljubitelje pikantnog ukusa, a priprema je jednostavna. 

Sastojci: 

  • 1,3 kg crvenog krompira
  • 4 jajeta
  • 2 štapića celera 
  • 5-6 kiselih krastavčića 
  • 1/2 ljute papričice
  • 250 g majoneza
  • 1 kašika dižon senfa
  • 1/4 šolje soka od kiselih krastavčića
  • 3 kašike mirođije 
  • 100 g slanine
  • 2 kašike ljute mlevene paprike
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 crveni luk 

Recept za američku krompir salatu sa kiselim krastavcima:

Krompir dobro operite, pa isecite na kockice i skuvajte u slanoj vodi. Dobro procedite krompir i ostavite ga u frižideru da se dobro ohladi. Zatim napravite preliv tako što ćete u posudi pomešati majonez, senf, sok od kiselih krastavčića, sirće i ljutu mlevenu papriku. Sve dobro sjedinite. Dodajte sitno seckan crveni luk, kao i mirođiju, pa ponovo sve promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi u frižideru. Jaja skuvajte i iseckajte, a slaninu propržite i iseckajte. U posudi pomešajte preliv i krompir, pa dobro promešajte. Zatim dodajte kuvana jaja, seckani celer i dobro promešajte. Dodajte seckanu ljutu papričicu, kao i slaninu i ponovo sjedinite. Poslužite!

Pročitajte i ovo: Kako Nemci prave krompir salatu

BONUS VIDEO: 

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

StvarUkusa/S.B.