Punjene paprike su jelo koje se tradicionalno sprema u našim krajevima, a obično se pune mlevenim mesom i pirinčem. Postoje različiti recept za ovo jelo, a u poslednje vreme su popularne postale i pečene paprike punjene sirom. Kako je u toku Uskršnji post donosimo vam sjajan recept za posne punjene paprike koje možete da jedete i kada se posti na vodi. 

Sastojci:

  • 4 crvene paprike šilje
  • 1 manji praziluk
  • 100 g sojinih ljuspica
  • 200 g šampinjona
  • 100 g pirinča
  • 1 krompir
  • Za zapršku: 
  • 1 kašičica brašna 
  • voda 

Punjene paprike za post na vodi:

16:35
Korak 1

Napravite nadev 

Sojin ljuspice potopite da nabubre, nekih 10 minuta. U tiganju na malo vode prodinstajte pečurke koje ste iseckali, ako je potrebno sipajte još malo vode. Začinite po želji, pa dodajte sojine ljuspice. Promešajte i onda dodajte pirinač koji ste prethodno skuvali. Sve lepo sjedinite. 

16:44
Korak 2

Napunite paprike 

Paprike očistite, pa napunite nadevom, a onda zatvorite krompirom koji ste isekli na kolutove. Poređajte u posudu, pa prelijte vodom. 

16:44
Korak 3

Pecite paprike 

U tepsiju sa paprikama sipajte zapršku (brašno koje ste pomešali sa vodom), pa pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Paprike punjene krompirom i patlidžanom

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(StvarUkusa/S.B.)