Bilo da pravite pite sa korama ili testom one su uvek ukusne, a i lako se spremaju. Nadeve možete da birate po želji, a ono što se često nalazi na trpezi kada su praznici je i čuvena carska pita. Kako je u toku Uskršnji post, predlažemo vam da napravite posnu carsku pitu sa povrćem i pasuljem. Sprema se na brzinu, a možete da je služite i za doručak ili večeru. 

Sastojci:

  • 1 konzerva pasulja
  • 1 konzerva kukuruza 
  • 1 pečena paprika
  • 2 kisela krastavca 
  • 100 ml ulja
  • 100 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 ml kisele vode 

Recept za posnu carsku pitu:

17:51
Korak 1

Napravite testo 

U posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite tako da nema grudvica. 

17:51
Korak 2

Dodajte ostale sastojke 

Pasulj i kukuruz procedite i isperite, pa dodajte u smesu. Dodajte i seckanu pečenu papriku, kao i krastavac i začinite po želji. Sve dobro promešajte. 

17:51
Korak 3

Pecite 

Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Portugalska carska pita

BONUS VIDEO: 

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

(StvarUkusa/S.B.)