Bilo da pravite pite sa korama ili testom one su uvek ukusne, a i lako se spremaju. Nadeve možete da birate po želji, a ono što se često nalazi na trpezi kada su praznici je i čuvena carska pita. Kako je u toku Uskršnji post, predlažemo vam da napravite posnu carsku pitu sa povrćem i pasuljem. Sprema se na brzinu, a možete da je služite i za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 1 konzerva pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 1 pečena paprika
- 2 kisela krastavca
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml kisele vode
Recept za posnu carsku pitu:
Napravite testo
U posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite tako da nema grudvica.
Dodajte ostale sastojke
Pasulj i kukuruz procedite i isperite, pa dodajte u smesu. Dodajte i seckanu pečenu papriku, kao i krastavac i začinite po želji. Sve dobro promešajte.
Pecite
Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Portugalska carska pita
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem