Bilo da pravite pite sa korama ili testom one su uvek ukusne, a i lako se spremaju. Nadeve možete da birate po želji, a ono što se često nalazi na trpezi kada su praznici je i čuvena carska pita. Kako je u toku Uskršnji post, predlažemo vam da napravite posnu carsku pitu sa povrćem i pasuljem. Sprema se na brzinu, a možete da je služite i za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 1 konzerva pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 1 pečena paprika
- 2 kisela krastavca
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml kisele vode
Recept za posnu carsku pitu:
Napravite testo
U posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite tako da nema grudvica.
Dodajte ostale sastojke
Pasulj i kukuruz procedite i isperite, pa dodajte u smesu. Dodajte i seckanu pečenu papriku, kao i krastavac i začinite po želji. Sve dobro promešajte.
Pecite
Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Portugalska carska pita
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus