Na pijaci i u prodavnicama možete da pronađete raznovrsno povrće. U proleće imate i paprike, paradajz, tikvice, patlidžan... Iskoristite sezonu povrća na pravi način, pa ga zapecite u rerni i služite kao prilog. Ovako pripremljeno povrće biće još ukusnije ako ga poslužite sa topljenim sirom.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 2 paprike
- 2 tikvice
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
- 30 g meda
- 1 limun
- 1 kašičica italijanskog začina
- 150 g čedar sira
- 200 ml mleka
- 20 g skroba
- beli luk u prahu, slatka paprika
Recept za zapečeno povrće:
Isecite patlidžan na trake, pa posolite i pobiberite. Prelijte uljem i promešajte. Poređajte patlidžan na pleh obložen pek papirom. Paprike isto isecite na trake, pa posolite i pobiberite. Prelijte uljem, pa promešajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način pripremite i tikvice. Isecite ih na trake, posolite, pobiberite i prelijte uljem. Promešajte i poređajte pored ostalog povrća. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. U posudi pomešajte seckani peršun, rendani beli luk, med, sok od limuna i italijanski začin. Dobro sjedinite, pa sipajte preko povrća i promešajte. u šerpi pomešajte rendani sir, skrob, posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Sipajte mleko, pa kuvajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Prelijte sir preko povrća i služite.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus