Na pijaci i u prodavnicama možete da pronađete raznovrsno povrće. U proleće imate i paprike, paradajz, tikvice, patlidžan... Iskoristite sezonu povrća na pravi način, pa ga zapecite u rerni i služite kao prilog. Ovako pripremljeno povrće biće još ukusnije ako ga poslužite sa topljenim sirom.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 2 paprike
- 2 tikvice
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
- 30 g meda
- 1 limun
- 1 kašičica italijanskog začina
- 150 g čedar sira
- 200 ml mleka
- 20 g skroba
- beli luk u prahu, slatka paprika
Recept za zapečeno povrće:
Isecite patlidžan na trake, pa posolite i pobiberite. Prelijte uljem i promešajte. Poređajte patlidžan na pleh obložen pek papirom. Paprike isto isecite na trake, pa posolite i pobiberite. Prelijte uljem, pa promešajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način pripremite i tikvice. Isecite ih na trake, posolite, pobiberite i prelijte uljem. Promešajte i poređajte pored ostalog povrća. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. U posudi pomešajte seckani peršun, rendani beli luk, med, sok od limuna i italijanski začin. Dobro sjedinite, pa sipajte preko povrća i promešajte. u šerpi pomešajte rendani sir, skrob, posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Sipajte mleko, pa kuvajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Prelijte sir preko povrća i služite.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem