Na pijaci i u prodavnicama možete da pronađete raznovrsno povrće. U proleće imate i paprike, paradajz, tikvice, patlidžan... Iskoristite sezonu povrća na pravi način, pa ga zapecite u rerni i služite kao prilog. Ovako pripremljeno povrće biće još ukusnije ako ga poslužite sa topljenim sirom. 

Sastojci:

  • 2 patlidžana 
  • 2 paprike 
  • 2 tikvice  
  • 1 veza peršuna 
  • 1 čen belog luka 
  • 30 g meda 
  • 1 limun 
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 150 g čedar sira 
  • 200 ml mleka 
  • 20 g skroba 
  • beli luk u prahu, slatka paprika 

Recept za zapečeno povrće: 

Isecite patlidžan na trake, pa posolite i pobiberite. Prelijte uljem i promešajte. Poređajte patlidžan na pleh obložen pek papirom. Paprike isto isecite na trake, pa posolite i pobiberite. Prelijte uljem, pa promešajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način pripremite i tikvice. Isecite ih na trake, posolite, pobiberite i prelijte uljem. Promešajte i poređajte pored ostalog povrća. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. U posudi pomešajte seckani peršun, rendani beli luk, med, sok od limuna i italijanski začin. Dobro sjedinite, pa sipajte preko povrća i promešajte. u šerpi pomešajte rendani sir, skrob, posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Sipajte mleko, pa kuvajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Prelijte sir preko povrća i služite. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthfitnessguide_ Posna salata sa povrćem

StvarUkusa/S.B.