Heljda je dobar izvor belančevina, vlakana i zdravih složenih uglenjih hidrata, pa je mnogi smatraju suprehranom i svakako bi trebali da razmislite o ubacivanju ove namirnice u neki obrok. Heljda se lako vari, prepuna je vitamina grupe B i mnogih hranjivih sastojaka. Mlevenjem heljde dobija se brašno od kojeg se pripremaju hleb, peciva, a posebno su ukusne i zdrave palačinke od heljdinog brašna. U nastavku pročitajte kako da uvrstite ovu žitaricu u salatu i napravite ukusan obrok koji će vas zasititi.

  • Sastojci:
  • 100 g zrna heljde
  • 1 kocka feta sira
  • 2 kuvane cvekle
  • 50 g rukole i miks zelenih salata
  • 100 g čeri paradajza
  • Sos:
  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašika majoneza
  • so

Priprema

Sir i kuvanu cveklu isecite na kockice. isecite na male kocke. Čeri paradajz isecite na polovine.Dodati kuvanu i ohlađenu heljdu. Pripremite sos: u činiju stavite jogurt, majonez i so. Sve temeljno izmešati. Prelijte salatu.Na vrh stavite rukolu i miks zelene salate.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE