Rolovani patlidžan ili lažne sarme su idealno predjelo za praznike, ali i za Svetog Nikolu. Ako želite da napravite posnu verziju, samo izbacite jaja i umesto mrsnog koristite posni krem sir.Sarme su omiljeno srpsko jelo, pogotovo one od kiselog kupusa, ali ni ove lažne nisu manje ukusne. Sigurno će vas se dopasti već na prvi zalogaj, a gosti će odmah razgrabiti sa tanjira.
- Sastojci:
- 2 patlidžana
- 4 jajeta
- 300 g krem sira
- 2 čena belog luka
- 1/2 veze mirođije
- inćuni ili tunjevina
Priprema:
Isecite patlidžan po dužini. Posolite i ostavite 20 minuta. Nakon toga obrišite ga ubrusom i pecite na gril tiganju, ili propržite na običnom. Skuvajte jaja, pa ih izrendajte. Dodajte krem sir, mleveni beli luk, seckanu mirođiju i posolite. Nafilujte patlidžan, pa preko stavite krišku inćuna i urolajte. Pričvrstite čačkalicom. Inćune možete da zamenite tunjevinom, samo je procedite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus