Umesto teške zimske hrane leti nam više prijaju lagani obroci. Zato su salate idealno rešenje, a za njih postoji milion recepata. Možete da ih pravite od gotovo svih raspoloživih namirnica, a sada je sezona povrća kao što su tikvice, paprike, paradajz... Mi vam predlažemo da napravite ukusnu salatu od pečenog hleba i paprika koja može da vam bude ručak.
Sastojci:
- 500 g paradajza
- 2 paprike
- 1 ljubičasti luk
- 2 parčeta hleba
- bosiljak
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soka od limuna
- prstohvat šećera
- 1 čen belog luka
Recept za italijansku salatu sa hlebom i paradajzom:
Paprike stavite na pleh i nauljite ih, pa ispecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim je oljuštite, uklonite semenke i peteljku, pa iseckajte. Dodajte seckani paradajz i luk, pa promešajte. Hleb isecite na kockice, pa poređajte na pleh i kratko ispecite u rerni. Zatim i hleb dodajte u posudu za salatu. U posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna i seckani bosiljak. Dodajte šećer, so i mleveni beli luk, pa sve dobro promešajte. Prelijte preko salate i ponovo promešajte.
Pročitajte i ovo: Recept za najkremastiju salatu sa pečenim paprikama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus