Umesto teške zimske hrane leti nam više prijaju lagani obroci. Zato su salate idealno rešenje, a za njih postoji milion recepata. Možete da ih pravite od gotovo svih raspoloživih namirnica, a sada je sezona povrća kao što su tikvice, paprike, paradajz... Mi vam predlažemo da napravite ukusnu salatu od pečenog hleba i paprika koja može da vam bude ručak. 

Sastojci: 

  • 500 g paradajza 
  • 2 paprike 
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 parčeta hleba
  • bosiljak
  • 3-4 kašike maslinovog ulja 
  • 1 kašika soka od limuna 
  • prstohvat šećera 
  • 1 čen belog luka

Recept za italijansku salatu sa hlebom i paradajzom:

Paprike stavite na pleh i nauljite ih, pa ispecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim je oljuštite, uklonite semenke i peteljku, pa iseckajte. Dodajte seckani paradajz i luk, pa promešajte. Hleb isecite na kockice, pa poređajte na pleh i kratko ispecite u rerni. Zatim i hleb dodajte u posudu za salatu. U posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna i seckani bosiljak. Dodajte šećer, so i mleveni beli luk, pa sve dobro promešajte. Prelijte preko salate i ponovo promešajte. 

Pročitajte i ovo: Recept za najkremastiju salatu sa pečenim paprikama

BONUS VIDEO: 

Slaganje salate kao u restoranima TikTok/inspo_by_rio_

StvarUkusa/S.B.