Piletina sa kinoom je lagan obrok pun proteina i vlakana. Može da se jede kao glavni obrok ili kao prilog. Ukoliko volite piletinu možda ćete želeti da napravite i belo meso sa brokolijem i pirinčem. Evo i kako se pravi piletina sa kinoom!

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja, plus još za serviranje
  • 4 mlada luka, beli i zeleni delovi odvojeni i tanko isečeni po dužini
  • 130 ml kinoe, isprane i oceđene
  • 1 pileći file, iseckan na komadiće
  • 1 kašičica sitno narendane limunove kore, plus 1 kašika svežeg limunovog soka
  • 180 ml vode
  • 60 g smrznutog graška
  • 2 kašike seckanog svežeg peršunovog lista
  • Krupna so i mleveni biber

Recept za piletinu sa kinoom:

U šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i pržite, stalno mešajući, oko 3 minuta. Dodajte kinou, piletinu, limunovu koricu i vodu, pa pustite da proključa. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 11 minuta. Dodajte grašak, poklopite i kuvajte dok se tečnost ne upije i povrće ne omekša, još 4 do 5 minuta.

Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta. Dodajte limunov sok i peršun, začinite solju i biberom. Pospite lukom i pokapajte uljem.

Pročitajte i kako se pravi pileća salata sa makaronama i najukusnijim prelivom

BONUS VIDEO

Instagram/sara.haven Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa/L.S.