Prženi karfiol pravi se sa par sastojaka i prži u ulju. Brzo i lako se pravi i sam po sebi je aromatičan. Ukoliko volite karfiol možda ćete želeti da napravite i karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem. Evo i kako se pravi prženi karfiol!
Sastojci:
- 1 glavica karfiola, izlomljena na male cvetove
- 500 ml ulja
- 1 veliko jaje
- 2 kašičice mleka
- 130 g prezli
Recept za prženi karfiol:
Pustite da provri blago posoljena voda u šerpi i ubacite karfiol. Kuvajte ga dok ne omekša 5 do 8 minuta. Sklonite sa vatre, ocedite i ohladite.
Zagrejte ulje u šerpi. Umutite jaje i mleko u maloj činiji i pripremite prezle. Umočite karfiol u mešavinu jaja, a zatim uvaljajte u prezle. Na zagrejanom ulju pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ocediti na papirnim ubrusima. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi salata od karfiola, zelene boranije i tikvice
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus