Prženi karfiol pravi se sa par sastojaka i prži u ulju. Brzo i lako se pravi i sam po sebi je aromatičan. Ukoliko volite karfiol možda ćete želeti da napravite i karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem. Evo i kako se pravi prženi karfiol!
Sastojci:
- 1 glavica karfiola, izlomljena na male cvetove
- 500 ml ulja
- 1 veliko jaje
- 2 kašičice mleka
- 130 g prezli
Recept za prženi karfiol:
Pustite da provri blago posoljena voda u šerpi i ubacite karfiol. Kuvajte ga dok ne omekša 5 do 8 minuta. Sklonite sa vatre, ocedite i ohladite.
Zagrejte ulje u šerpi. Umutite jaje i mleko u maloj činiji i pripremite prezle. Umočite karfiol u mešavinu jaja, a zatim uvaljajte u prezle. Na zagrejanom ulju pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ocediti na papirnim ubrusima. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi salata od karfiola, zelene boranije i tikvice
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem