Karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem pravi se sa jednom glavicom karfiola, koja se začini i peče u rerni. Ukoliko volite karfiol, možda ćete želeti da napravite i salatu od karfiola, zelene boranije i tikvice. A evo i kako da napravite karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem.
Sastojci:
- 1 veća glavica karfiola
- 100 g oštrog brašna
- 400 grama prezle
- 5 jaja
- 3 kašičice mešavine suvih začina
- 1 kašičica bibera
- Ulje
- Origano i bosiljak po želji
- 100 g mlevenog parmezana, za posipanje
- 350 g kačkavalja
Recept za karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem
Zagrejte rernu
Za karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem, zagrejte rernu na 200 stepeni. U odvojenim činijama rasporedite brašno, jaja i prezle i svaku činiju zasebno začinite suvim začinima i biberom.
Razdvojite karfiol na cvetove
Karfiol razdvojite na cvetove, a potom svaki cvet ubacite u brašno, pa ga natopite u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi i cvetove karfiola pržite u serijama, okrećući ih sa svih strana, da porumene. Ubacite u tepsiju, pospite kačkavaljem i odozgo parmezanom i zapecite 5 minuta u rerni.
Servirajte karfiol
Servirajte zapečeni karfiol uz svežu salatu. Uživajte u karfiolu zapečenom u rerni sa kačkavaljem.
Pročitajte kako se pravi pikantni posni karfiol sa povrćem i 3 vrste preliva
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus