Karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem pravi se sa jednom glavicom karfiola, koja se začini i peče u rerni. Ukoliko volite karfiol, možda ćete želeti da napravite i salatu od karfiola, zelene boranije i tikvice. A evo i kako da napravite karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem.
Sastojci:
- 1 veća glavica karfiola
- 100 g oštrog brašna
- 400 grama prezle
- 5 jaja
- 3 kašičice mešavine suvih začina
- 1 kašičica bibera
- Ulje
- Origano i bosiljak po želji
- 100 g mlevenog parmezana, za posipanje
- 350 g kačkavalja
Recept za karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem
Zagrejte rernu
Za karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem, zagrejte rernu na 200 stepeni. U odvojenim činijama rasporedite brašno, jaja i prezle i svaku činiju zasebno začinite suvim začinima i biberom.
Razdvojite karfiol na cvetove
Karfiol razdvojite na cvetove, a potom svaki cvet ubacite u brašno, pa ga natopite u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi i cvetove karfiola pržite u serijama, okrećući ih sa svih strana, da porumene. Ubacite u tepsiju, pospite kačkavaljem i odozgo parmezanom i zapecite 5 minuta u rerni.
Servirajte karfiol
Servirajte zapečeni karfiol uz svežu salatu. Uživajte u karfiolu zapečenom u rerni sa kačkavaljem.
Pročitajte kako se pravi pikantni posni karfiol sa povrćem i 3 vrste preliva
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem