Karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem pravi se sa jednom glavicom karfiola, koja se začini i peče u rerni. Ukoliko volite karfiol, možda ćete želeti da napravite i salatu od karfiola, zelene boranije i tikvice. A evo i kako da napravite karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem.

Sastojci:

  • 1 veća glavica karfiola
  • 100 g oštrog brašna
  • 400 grama prezle
  • 5 jaja
  • 3 kašičice mešavine suvih začina
  • 1 kašičica bibera
  • Ulje
  • Origano i bosiljak po želji
  • 100 g mlevenog parmezana, za posipanje
  • 350 g kačkavalja

Recept za karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem

10:08
Korak 1

Zagrejte rernu

Za karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem, zagrejte rernu na 200 stepeni. U odvojenim činijama rasporedite brašno, jaja i prezle i svaku činiju zasebno začinite suvim začinima i biberom.

10:12
Korak 2

Razdvojite karfiol na cvetove

Karfiol razdvojite na cvetove, a potom svaki cvet ubacite u brašno, pa ga natopite u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi i cvetove karfiola pržite u serijama, okrećući ih sa svih strana, da porumene. Ubacite u tepsiju, pospite kačkavaljem i odozgo parmezanom i zapecite 5 minuta u rerni.

10:13
Korak 3

Servirajte karfiol

Servirajte zapečeni karfiol uz svežu salatu. Uživajte u karfiolu zapečenom u rerni sa kačkavaljem.

Pročitajte kako se pravi pikantni posni karfiol sa povrćem i 3 vrste preliva

BONUS VIDEO

Kurir "MAJKE I SNAJKE" UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola

StvarUkusa/L.S.