Hranljiv i ukusan karfiol bi trebao često da se nađe na našim trpezama. Pored toga što je veoma zdrav, karfiol se može spremiti na mnogo načina. Kada ga jednom napravite po ovom receptu, postaće vaš omiljeni prilog uz neko sočno ...

Sastojci:
– 2 kašike maslaca
– 3 šolje mleka
– 2 kašike pšeničnog brašna
– 180g gaude
– 180g kozijeg sira
– ½ šolje parmezana
– so, biber, peršun
– 1 veći karfiol
Pročitajte i: ZDRAV I UKUSAN: Zapečeni karfiol sa začinima
Priprema:
Mleko sipati u šerpu i ostaviti da provri, a rernu ugrejati na 170 stepeni. Na tiganju otopiti maslac, dodati brašno i, kad blago porumeni sipati mleko, pojačati vatru i kuvati od 3-4 uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Kad se smesa zgusnula, skloniti sa ringle, dodati narendanu gaudu, pola kozijeg sira i pola parmezana. Začiniti solju i biberom te promešati. Ako je smesa pregusta, dodati još toplog mleka. Pomešati smesu sa sirom i karfiol i sve staviti u vatrostalnu posudu, posuti preostalim parmezanom i kozijim sirom. Karfiol peći 50 minuta i na kraju posuti peršunom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: gastro.hr