Sastojci:
– 2 kašike maslaca
– 3 šolje mleka
– 2 kašike pšeničnog brašna
– 180g gaude
– 180g kozijeg sira
– ½ šolje parmezana
– so, biber, peršun
– 1 veći karfiol
Pročitajte i: ZDRAV I UKUSAN: Zapečeni karfiol sa začinima
Priprema:
Mleko sipati u šerpu i ostaviti da provri, a rernu ugrejati na 170 stepeni. Na tiganju otopiti maslac, dodati brašno i, kad blago porumeni sipati mleko, pojačati vatru i kuvati od 3-4 uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Kad se smesa zgusnula, skloniti sa ringle, dodati narendanu gaudu, pola kozijeg sira i pola parmezana. Začiniti solju i biberom te promešati. Ako je smesa pregusta, dodati još toplog mleka. Pomešati smesu sa sirom i karfiol i sve staviti u vatrostalnu posudu, posuti preostalim parmezanom i kozijim sirom. Karfiol peći 50 minuta i na kraju posuti peršunom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: gastro.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus