Sastojci:

– 2 kašike maslaca

– 3 šolje mleka

– 2 kašike pšeničnog brašna

– 180g gaude

– 180g kozijeg sira

– ½ šolje parmezana

– so, biber, peršun

– 1 veći karfiol

Pročitajte i: ZDRAV I UKUSAN: Zapečeni karfiol sa začinima

Priprema:

Mleko sipati u šerpu i ostaviti da provri, a rernu ugrejati na 170 stepeni. Na tiganju otopiti maslac, dodati brašno i, kad blago porumeni sipati mleko, pojačati vatru i kuvati od 3-4 uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Kad se smesa zgusnula, skloniti sa ringle, dodati narendanu gaudu, pola kozijeg sira i pola parmezana. Začiniti solju i biberom te promešati. Ako je smesa pregusta, dodati još toplog mleka. Pomešati smesu sa sirom i karfiol i sve staviti u vatrostalnu posudu, posuti preostalim parmezanom i kozijim sirom. Karfiol peći 50 minuta i na kraju posuti peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.hr