1. U šerpu sipate otprilike 8 šolja vode (to zavisi od veličine karfiola) i šolju belog vina. U to ubacite 2 cela čena belog luka, nekoliko listova lovora i majčinu dušicu. Vodu takođe malo posolite, a zatim ubacite glavicu karfiola. Pustite je da kuva dok ne omekša. Ali ne previše, dovoljno je da nož lagano prolazi.
2. Kada bude gotova, izvadite je iz vode, malo ocedite i stavite na pek papir na plehu. Zagrejete rernu na 250 stepeni. Bitno je da bude jaka temperatura jer karfiol ne treba dugo da se peče, već da se uhvati korica.
3. Dok se rerna greje, u činiju stavite sok od limuna, malo maslinovog ulja i po kašičicu kumina, korijandera i belog luka u prahu. Razmutite sve i premažete karfiol. A onda ga ubacite u rernu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: hronokuhinja.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus