1. U šerpu sipate otprilike 8 šolja vode (to zavisi od veličine karfiola) i šolju belog vina. U to ubacite 2 cela čena belog luka, nekoliko listova lovora i majčinu dušicu. Vodu takođe malo posolite, a zatim ubacite glavicu karfiola. Pustite je da kuva dok ne omekša. Ali ne previše, dovoljno je da nož lagano prolazi.


Sastojci:

glavica karfiola 

belo vino

3 čena belog luka

sveža majčina dušica

lovorov list

maslinovo ulje

sok od polovine limuna

so, kumin, mleveni korijander, beli luk u prahu

2. Kada bude gotova, izvadite je iz vode, malo ocedite i stavite na pek papir na plehu. Zagrejete rernu na 250 stepeni. Bitno je da bude jaka temperatura jer karfiol ne treba dugo da se peče, već da se uhvati korica.

3. Dok se rerna greje, u činiju stavite sok od limuna, malo maslinovog ulja i po kašičicu kumina, korijandera i belog luka u prahu. Razmutite sve i premažete karfiol. A onda ga ubacite u rernu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: hronokuhinja.rs