Veoma ukusan, sočan i jednostavan ručak, koji svi obožavaju.
Preko mesa i krompira možete da stavite malo kajmaka. Isto tako možete da dodate i glavicu crnog luka seckanu na listiće. Daju predivnu aromu jelu.
Ukoliko ne jedete meso, samo ga izostavite iz pripreme.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa (belo meso, bataci)
- 700 g krompira
- 200 g paprike
- 160 g šargarepe
- so
- biljni začin
- biber
- malo kurkume
Priprema:
Očišćeno i oprano povrće iseckajte. Šargarepu isecite na kolutove, papriku na kolutove, krompiriće kao za pomfrit. Mesu isecite samo masnoću. Začinite povrće sa biljnim začinom, biberom, soli i kurkumom i meso sa biljnim začinom i biberom, pa stavite u tepsiju za pečenje.
Prelijte ulje preko, pa rukama sve promešajte. Povrće rasporedite preko mesa i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se peče. Na polovini pečenja, meso okrenite, a povrće promešajte. Pecite dok se meso i povrće ne ispeku.
Izvor; Stvar ukusa
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo