Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MESO SA KROMPIRIĆIMA IZ RERNE PRELIVENO KAJMAKOM: 2 omiljena sastojka na malo drugačiji, još gurmanskiji način

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Recept za meso sa krompirićima iz rerne preliveno kajmakom.

 Izvor: Foto: Cooking.rs

Veoma ukusan, sočan i jednostavan ručak, koji svi obožavaju.

Preko mesa i krompira možete da stavite malo kajmaka. Isto tako možete da dodate i glavicu crnog luka seckanu na listiće. Daju predivnu aromu jelu.

Ukoliko ne jedete meso, samo ga izostavite iz pripreme.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa (belo meso, bataci)
  • 700 g krompira
  • 200 g paprike
  • 160 g šargarepe
  • so
  • biljni začin
  • biber
  • malo kurkume

Priprema:

Očišćeno i oprano povrće iseckajte. Šargarepu isecite na kolutove, papriku na kolutove, krompiriće kao za pomfrit. Mesu isecite samo masnoću. Začinite povrće sa biljnim začinom, biberom, soli i kurkumom i meso sa biljnim začinom i biberom, pa stavite u tepsiju za pečenje.

Prelijte ulje preko, pa rukama sve promešajte. Povrće rasporedite preko mesa i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se peče. Na polovini pečenja, meso okrenite, a povrće promešajte. Pecite dok se meso i povrće ne ispeku.

Izvor; Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitaje još

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti