Kad vam se jede nešto novo, a ipak ste za neke domaće varijante i ne volite da mnogo isprobavate druge kuhinje ove paprike su idealan ručak za vas.
Potrebno je:
- 6 paprika babura
- 400 g mlevenog mesa
- 250 g sira (može mladi)
- šolja kukuruza šećerca
- 200 g pečuraka
- krem supa od pečuraka
- 2 manje glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- svež peršun po ukusu
Priprema:
Pripremite dublji pleh u kojem ćete upržiti sitno iseckan luk na malo ulja. Zatim dodajte i beli luk, pa mleveno meso. Kad mleveno meso promeni boju dodajte na listiće seckane pečurke, pa sipajte krem supu u tiganj i dodajte 1 čašu vode. Sve lagano promeštati i ostaviti na tiho da se dinsta. Kad počne da se zgušnjava dodajte peršun, sir i kukuruz.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U vatrostalnu činiju sipajte malo ulja. Paprike operite i prerežite na polovine, pa odstranite semenke. Sipajte fil i stavite u rernu. Nakon pola sata paprike su gotove. Dekorišite po želji i služite uz domaću supu i pire krompir. Uživajte!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da kolači duže ostanu sveži
Goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Nutricionisti otkrili magični recept za sos koji ide u sve, od mesa do salata