Kad vam se jede nešto novo, a ipak ste za neke domaće varijante i ne volite da mnogo isprobavate druge kuhinje ove paprike su idealan ručak za vas.

Potrebno je:

  • 6 paprika babura
  • 400 g mlevenog mesa
  • 250 g sira (može mladi)
  • šolja kukuruza šećerca
  • 200 g pečuraka
  • krem supa od pečuraka
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • svež peršun po ukusu

Priprema:

Pripremite dublji pleh u kojem ćete upržiti sitno iseckan luk na malo ulja. Zatim dodajte i beli luk, pa mleveno meso. Kad mleveno meso promeni boju dodajte na listiće seckane pečurke, pa sipajte krem supu u tiganj i dodajte 1 čašu vode. Sve lagano promeštati i ostaviti na tiho da se dinsta. Kad počne da se zgušnjava dodajte peršun, sir i kukuruz.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U vatrostalnu činiju sipajte malo ulja. Paprike operite i prerežite na polovine, pa odstranite semenke. Sipajte fil i stavite u rernu. Nakon pola sata paprike su gotove. Dekorišite po želji i služite uz domaću supu i pire krompir. Uživajte!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs