Sastojci:
- 0,5 l aromatičnog meda
- 0,8 l šljivovice
- 0,1 l destilovane vode
- 0,1 l suvog belog vina
- korica 1 limuna
- prstohvat korijandera
Recept za medovaču:
Kako biste napravili ovu rakiju, med sipajte u veći lonac i zgrejte ga uz umereno mešanje, da postane tečan. Kada je med dovoljno tečan dodajte šljivovicu, destilovanu vodu, belo vino, rendanu limunovu koricu i korijander, uz stalno mešanje.
Smesu sipajte u flaše koje mogu da se zatvore. Ostavite da stoji dva meseca, a nakon toga smesa se filtrira i rakija sipa u čiste flaše. Što duže stoji, to je ukusnija. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i liker od dunje.
Pročitajte i tajni recept žena iz Šumadije za ljubavni napitak
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve