Likeri su uglavnom okarakterisani kao ženka pića zbog svog slatkastog ukusa. Dok su još sveže breskve u ponudi iskoristite ih i napravite liker predivne arome i ukusa. Možete da ga konzumirate samog ili kao dodatak koktelima, a idealan je i kao dodatak za pripremu mnogih poslastica. Zbog svoje slatkoće najbolje je da se služi rashlađen, a pravi se veoam lako, samo vam je potrebno malo strpljena da dobro "odleži". 

Sastojci:

  • 1 kg bresaka
  • 2 l rakije ili votke
  • 300 g šećera

Priprema:

Breskve dobro operite, pa im oljuštite koru i isecite na kockice. Stavite ih u staklenu teglu veće zapremine, dodajte šećer i alkohol, dobro zatvorite i enegrično protresite, tako da se šećer što više rastopi. Ostavite na sunčanom mestu oko mesec i po dana, a ukoliko se na dnu napravi talog, s vremena na vreme promućkajte. Nakon tog vremena liker procedite kroz gustu gazu i sipajte u sterilisane staklene flaše. Zatvorite poklopac i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE