Likeri su uglavnom okarakterisani kao ženka pića zbog svog slatkastog ukusa. Dok su još sveže breskve u ponudi iskoristite ih i napravite liker predivne arome i ukusa. Možete da ga konzumirate samog ili kao dodatak koktelima, a idealan je i kao dodatak za pripremu mnogih poslastica. Zbog svoje slatkoće najbolje je da se služi rashlađen, a pravi se veoam lako, samo vam je potrebno malo strpljena da dobro "odleži".
Sastojci:
- 1 kg bresaka
- 2 l rakije ili votke
- 300 g šećera
Priprema:
Breskve dobro operite, pa im oljuštite koru i isecite na kockice. Stavite ih u staklenu teglu veće zapremine, dodajte šećer i alkohol, dobro zatvorite i enegrično protresite, tako da se šećer što više rastopi. Ostavite na sunčanom mestu oko mesec i po dana, a ukoliko se na dnu napravi talog, s vremena na vreme promućkajte. Nakon tog vremena liker procedite kroz gustu gazu i sipajte u sterilisane staklene flaše. Zatvorite poklopac i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus