Pravljenju likera od nara posebna pažnja se pokljanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća. LIker se jednostavno pravi, a čeka se svega 10 dana da odstoji. Slatkastog je ukusa, pa ga mnogi nazivaju i ženskim pićem, a uglavnom se pije pre jela jer je odličan za otvaranje apetita. Ovo je tradicionalni italijanski recept, a umesto votke možete da koristite i domaću rakiju.

Sastojci:

  • 4 veća nara
  • 700 ml votke
  • 500 g šećera

Priprema:

Nar očistite i odvojite zrna. Stavite ih u veću teglu koja ima poklopac, pa ih pospite šećerom i zalijte votkom. Zatvorite poklopac, pa teglu dobro protresite da se šećer rastopi i svi satojci lepo povežu. Stavite je na tamno i hladno mesto i ostavite jda stoji 10 dana. Povremeno protresite teglu ukoliko se šećer nakupi na dnu. Kada je liker spreman, procedite ga kroz gazu i sipajte u staklenu, prethodno sterilisanu flašu. Ztvorite poklopac i čuvajte na tamnom mestu, a možete i u frižideru da bude hladan. Služite ga u malim čašicama, a što duže bude stajao to će biti lepši.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE