Smokve su voće koje koje ima jedinstven, sladak ukus. Sveže smokve se često suše, kako bi se sačuvale tokom cele godine, i od njih se obično prave džemovi i slatka. Od svežih se može praviti liker, čiji recept donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 1 kg svežih smokava
- 1 kg šećera
- 800 ml vode
- 1 l rakije
Priprema:
Očišćene smokve stavite u šerpu, dodajte šećer i vodu. Kuvajte sve dok ne dobijete gusti sirup. Nakon toga ostavite da se ohladi. Potom procedite smesu kroz gazu i dodajte rakiju. Ostavite oko dva dana pa sipajte u flaše i konzumirajte.
Čuvajte na suvom i hladnom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem