Patlidžan je izuzetno hranljiva namirnica, i po svojim svojstvima kod vegeterijanaca može da zameni meso. Zbog toga su jela od patlidžana izuzetno zasitna i ukusna.

Isprobajte obrok salatu uz dodatak kiselih krastavčića i paradajza sa prelivom od pavlake. Verujemo da će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • so, biber, vlašac, mirođija
  • 2 luka
  • 3 paradajza
  • 4 kisela krastavca
  • 10 suvih šljiva
  • 3 kašike kisele pavlake
  • malo jabukovog sirćeta
  • malo soja sosa 

Priprema:

Isecite patlidžan na kockice, posolite i ostavite da pusti vodu. Za to vreme izdinstajte crni luk pa ga prebacite u činiju. Paradajz isecite na krupnije komade, a krastavce i suve šljive sitnije pa dodajte u činiju sa lukom. Propržite patlidžan bez ulja samo da porumeni pa i njega sjedinite sa ostalim povrćem.

Pomešajte pavlaku, soja sos, sirće i biber pa prelijte preko i dobro promešajte. Dodajte sveže začine i promešajte.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE