Patlidžan je izuzetno hranljiva namirnica, i po svojim svojstvima kod vegeterijanaca može da zameni meso. Zbog toga su jela od patlidžana izuzetno zasitna i ukusna.
Isprobajte obrok salatu uz dodatak kiselih krastavčića i paradajza sa prelivom od pavlake. Verujemo da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- so, biber, vlašac, mirođija
- 2 luka
- 3 paradajza
- 4 kisela krastavca
- 10 suvih šljiva
- 3 kašike kisele pavlake
- malo jabukovog sirćeta
- malo soja sosa
Priprema:
Isecite patlidžan na kockice, posolite i ostavite da pusti vodu. Za to vreme izdinstajte crni luk pa ga prebacite u činiju. Paradajz isecite na krupnije komade, a krastavce i suve šljive sitnije pa dodajte u činiju sa lukom. Propržite patlidžan bez ulja samo da porumeni pa i njega sjedinite sa ostalim povrćem.
Pomešajte pavlaku, soja sos, sirće i biber pa prelijte preko i dobro promešajte. Dodajte sveže začine i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem