Paprike su nezaobilazne u pripremanju zimnice, a zaista mogu da se naprave na bezbroj način. Počev od ajvara, do ljutenice, pa sve do ovih ukiseljenih koje su punjene sirom. Priprema nije previše komplikovana, samo je potrebno strpljenje dok ih napunite. Možete da koristite bilo koju vrstu paprike, a najlepše su one crvene koje su malo slatkaste.
Sastojci:
- 1 kg slatke pavlake
- 500 g ljutih paprika
- 1,5 l surutke
- 3 kašike soli
- 1 kg sira
Priprema:
Surutku i so sipajte u šerpu, promešajte i zagrevajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Paprike očistite od peteljki i semenki, pa ih napunite usitnjenim sirom. Ređajte u tegle, ali vodite računa da previše ne budu stisnute, da punjenje ne bi iscurelo. Svaku teglu napunite skuvanom i ohlađenom surutkom. Zatvorite poklopac i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu. Nakon otvaranje teglu držite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš