Paprike su nezaobilazne u pripremanju zimnice, a zaista mogu da se naprave na bezbroj način. Počev od ajvara, do ljutenice, pa sve do ovih ukiseljenih koje su punjene sirom. Priprema nije previše komplikovana, samo je potrebno strpljenje dok ih napunite. Možete da koristite bilo koju vrstu paprike, a najlepše su one crvene koje su malo slatkaste.
Sastojci:
- 1 kg slatke pavlake
- 500 g ljutih paprika
- 1,5 l surutke
- 3 kašike soli
- 1 kg sira
Priprema:
Surutku i so sipajte u šerpu, promešajte i zagrevajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Paprike očistite od peteljki i semenki, pa ih napunite usitnjenim sirom. Ređajte u tegle, ali vodite računa da previše ne budu stisnute, da punjenje ne bi iscurelo. Svaku teglu napunite skuvanom i ohlađenom surutkom. Zatvorite poklopac i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu. Nakon otvaranje teglu držite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem