Paprike su nezaobilazne u pripremanju zimnice, a zaista mogu da se naprave na bezbroj način. Počev od ajvara, do ljutenice, pa sve do ovih ukiseljenih koje su punjene sirom. Priprema nije previše komplikovana, samo je potrebno strpljenje dok ih napunite. Možete da koristite bilo koju vrstu paprike, a najlepše su one crvene koje su malo slatkaste.
Sastojci:
- 1 kg slatke pavlake
- 500 g ljutih paprika
- 1,5 l surutke
- 3 kašike soli
- 1 kg sira
Priprema:
Surutku i so sipajte u šerpu, promešajte i zagrevajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Paprike očistite od peteljki i semenki, pa ih napunite usitnjenim sirom. Ređajte u tegle, ali vodite računa da previše ne budu stisnute, da punjenje ne bi iscurelo. Svaku teglu napunite skuvanom i ohlađenom surutkom. Zatvorite poklopac i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu. Nakon otvaranje teglu držite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus