Patlidžan mariniraje u aromatičnoj marinadi, pa posložite u posudu zajedno sa paradajzom. Ovi sitni zalogaji su lagani i odlično rešenje kada su napolju visoke temeprature, a priprema uopšte nije komplikovana. Zbog svog dekorativnog izgleda i fenomenalnog ukusa dobar su izbor kada je svečana trpeza u pitanju. 

Sastojci:

  • 3 patlidžana
  • 6 paradajza 
  • 1 limun 
  • 1 veza peršuna 

Za marinadu: 

  • 200 ml ključale vode 
  • 6 kašika ulja
  • 5 čenova belog luka
  • 2 kašičice soli 
  • sok od paradajza nakon pečenja

Priprema:

Patlidžan isecite na kolutove, a zatim propržite. Izvadite iz tiganja, pa u istom propržite paradajz isečen na kolutove. Stavite povrće u odvojenu posudu. Limunu oljuštite koru i iseckajte na kriške, a peršun sitno iseckajte. U vodu dodajte ulje, mleveni beli luk, so, i sipajte sok iz posude u kojoj je paradajz. Dobro promešajte, pa umočite patlidžan u dobijenu smesu. U vatrostalnu posudu ređajte red patlidžana, malo limuna, red paradajza, peršun i tako dok ne utoršite sav materijal. Poslednji red neka bude paradajz i preko sipajte svu smesu što vam je preostala. Poklopite i ostavite da se marinira u frižideru minimum 4 sata, a najbolje je preko noći. 

Izvor: Stvar ukusa  

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE