Patlidžan mariniraje u aromatičnoj marinadi, pa posložite u posudu zajedno sa paradajzom. Ovi sitni zalogaji su lagani i odlično rešenje kada su napolju visoke temeprature, a priprema uopšte nije komplikovana. Zbog svog dekorativnog izgleda i fenomenalnog ukusa dobar su izbor kada je svečana trpeza u pitanju.
Sastojci:
- 3 patlidžana
- 6 paradajza
- 1 limun
- 1 veza peršuna
Za marinadu:
- 200 ml ključale vode
- 6 kašika ulja
- 5 čenova belog luka
- 2 kašičice soli
- sok od paradajza nakon pečenja
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove, a zatim propržite. Izvadite iz tiganja, pa u istom propržite paradajz isečen na kolutove. Stavite povrće u odvojenu posudu. Limunu oljuštite koru i iseckajte na kriške, a peršun sitno iseckajte. U vodu dodajte ulje, mleveni beli luk, so, i sipajte sok iz posude u kojoj je paradajz. Dobro promešajte, pa umočite patlidžan u dobijenu smesu. U vatrostalnu posudu ređajte red patlidžana, malo limuna, red paradajza, peršun i tako dok ne utoršite sav materijal. Poslednji red neka bude paradajz i preko sipajte svu smesu što vam je preostala. Poklopite i ostavite da se marinira u frižideru minimum 4 sata, a najbolje je preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem