Bilo da se radi o doručku, ručku ili večeri, sa picom nikad nećete pogrešiti,a ovaj brzi recept iz tiganja posebno će vas oduševiti. Sve je gotovo za manje od pola sata, nema mešenja testa, a biće savršeno hrskava i ukusna. Vi možete da dodate sastojke po želji i da se igrate ukusima. Napravite kompletnu picu u tiganju i uživajte uz omiljeni film ili druženje sa prijateljima.
Sastojci:
- polovina lisnatog testa
- 400 ml pasiranog paradajza
- 200 g kačkavalja
- 1 kašičica origana
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Testo malo razvucite na papiru za pečenje i napravite krug, pa savijte ivice prema unutra i napravite rubove. Prebacite testo na tiganj, sa sve papirom. Pokrijte poklopcem i pecite podlogu na laganoj vatri 10 minuta. U međuvremenu paradajz sos začinite solju, biberom, origanom i maslinovim uljem. Okrenite testo, premažite ga pripremljenim paradajz sosom, poređajte sir isečen na kockice, vratite poklopac i nastavite da pečete još 10 minuta. Kada je pica gotova pospite je sa još malo origana, secite na parčice i služite. Po želji je prelijte sa još malo maslinovog ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem