Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 2 crna luka, sitno iseckana
  • 1 kg bundeve, očišćene i iseckane na kockice
  • 700 ml povrtnog bujona
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • krutoni
  • šaka semenki bundeve

Recept za kremasti potaž od bundeve:

Kako biste napravili potaž zagrejte 2 kašike ulja, pržite luk 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte 1 kg bundeve, isečene na komade, pa nastavite da pržite 8-10 minuta, povremeno mešajući dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. U šerpu sipajte 700 ml bujona i začinite solju i biberom. Pustite da provri, a zatim kuvajte 10 minuta dok bundeva ne omekša.

U šerpu sipajte 150 ml pavlake za kuvanje, vratite da provri, pa umutite ručnim blenderom. Po želji sami napravite krutone, tako što ćete da isečete 4 kriške hleba od integralnog brašna na male kvadrate.

Zagrejte ulje, pa pržite hleb dok ne postane hrskav. Dodajte šaku semenki bundeve u tiganj, pa pržite još nekoliko minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lagani potaž od spanaća i paškanata.Pročitajte kako se pravi beli pileći potaž sa lukom i celerom

BONUS VIDEO

Instagram/courteneycoxofficial  Posni potaž

StvarUkusa