Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 2 crna luka, sitno iseckana
- 1 kg bundeve, očišćene i iseckane na kockice
- 700 ml povrtnog bujona
- 150 ml pavlake za kuvanje
- krutoni
- šaka semenki bundeve
Recept za kremasti potaž od bundeve:
Kako biste napravili potaž zagrejte 2 kašike ulja, pržite luk 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte 1 kg bundeve, isečene na komade, pa nastavite da pržite 8-10 minuta, povremeno mešajući dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. U šerpu sipajte 700 ml bujona i začinite solju i biberom. Pustite da provri, a zatim kuvajte 10 minuta dok bundeva ne omekša.
U šerpu sipajte 150 ml pavlake za kuvanje, vratite da provri, pa umutite ručnim blenderom. Po želji sami napravite krutone, tako što ćete da isečete 4 kriške hleba od integralnog brašna na male kvadrate.
Zagrejte ulje, pa pržite hleb dok ne postane hrskav. Dodajte šaku semenki bundeve u tiganj, pa pržite još nekoliko minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lagani potaž od spanaća i paškanata.Pročitajte kako se pravi beli pileći potaž sa lukom i celerom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke