Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 1 lukovica komorača, sitno iseckana
- 1 tikvica, prepolovljena po dužini i tanko isečena
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- ½ kašičice semena komorača, zgnječenog
- 200 g pirinča
- 800 ml povrtnog bujona
- 200 g smrznutog graška
- 1 limun sa korom i sokom
- mala veza peršuna, sitno iseckanog
Recept za rižoto sa graškom:
Kako biste napravili ovaj rižoto zagrejte ulje pa ubacite luk, komorač i tikvice i pržite 10 minuta, dok ne omekša, dodajući malo vode po potrebi. Dodajte beli luk i semenke komorača i pržite 2 minuta, a zatim dodajte pirinač i mešajte, dok se ne smanji za pola.
Povrtni bujon držite u šerpi na veoma laganoj vatri da se zagreje. U rižoto dodajte kutlaču po kutlaču, mešajući sve vreme da se upije. Kada je pirinač kuvan dodajte smrznuti grašak i kuvajte još nekoliko minuta. Umešajte limunovu koricu i sok, malo začina i pospite peršunom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jeftini rižoto sa paprikama i piletinom.
Pročitajte kako se pravi rižoto salata sa tunjevinom i graškom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa