Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 1 lukovica komorača, sitno iseckana
  • 1 tikvica, prepolovljena po dužini i tanko isečena
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • ½ kašičice semena komorača, zgnječenog
  • 200 g pirinča
  • 800 ml povrtnog bujona
  • 200 g smrznutog graška
  • 1 limun sa korom i sokom
  • mala veza peršuna, sitno iseckanog

Recept za rižoto sa graškom:

Kako biste napravili ovaj rižoto zagrejte ulje pa ubacite luk, komorač i tikvice i pržite 10 minuta, dok ne omekša, dodajući malo vode po potrebi. Dodajte beli luk i semenke komorača i pržite 2 minuta, a zatim dodajte pirinač i mešajte, dok se ne smanji za pola.

Povrtni bujon držite u šerpi na veoma laganoj vatri da se zagreje. U rižoto dodajte kutlaču po kutlaču, mešajući sve vreme da se upije. Kada je pirinač kuvan dodajte smrznuti grašak i kuvajte još nekoliko minuta. Umešajte limunovu koricu i sok, malo začina i pospite peršunom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jeftini rižoto sa paprikama i piletinom.

Pročitajte kako se pravi rižoto salata sa tunjevinom i graškom

BONUS VIDEO

TikTok/chef_tristan_welch Pirinač

StvarUkusa