Sastojci:
Za koru:
- 220 g brašna
- 10 kašika šećera
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 2 pune kašike kakaoa
Za fil:
- 520 ml sojinog mleka
- 220 g šećera
- 2 vanilina šećera
- 3 kašike gustina
- 3 kašike brašna
- 260 g posnog margarina
Za glazuru:
- 120 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- kokos za valjanje
Recept za posne ruske kape:
Kako biste napravili ovaj posni kolač u činiju sipajte sastojke za koru i pomešajte ih žicom za mućenje. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i stavite koru da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 C, 15min. Istim postupkom napravite još jednu koru. Kada se ohlade, modlom ili čašom izvaditi 48 krugova.
Za fil pomešajte 400 ml mleka sa šećerom i vanilinim šećerom i ostavite da provri. Sa ostatkom mleka izmutite brašno i gustin, pa ih umešajte u vruće mleko. Kada se fil ohladi pomešajte ga sa umućenim margarinom, pa filujte kape.
Na jedak krug stavite punu kašičicu fila, preklopiti sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Za glazuru otopite čokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipajte po kašičicu. Ohladite ih do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i posnu rozen tortu.
Pročitajte kako se prave dve vrste posnih sitnih kolača od jedne smese
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čiken nagetsi sa sirom
Recept za domaću pileću supu
Pasta sa šampinjonima i prazilukom u belom vinu
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom