Sastojci:

Za koru:

  • 220 g brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 2 pune kašike kakaoa

Za fil:

  • 520 ml sojinog mleka
  • 220 g šećera
  • 2 vanilina šećera
  • 3 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 260 g posnog margarina

Za glazuru:

  • 120 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • kokos za valjanje

Recept za posne ruske kape:

Kako biste napravili ovaj  posni kolač u činiju sipajte sastojke za koru i pomešajte ih žicom za mućenje. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i stavite koru da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 C, 15min. Istim postupkom napravite još jednu koru. Kada se ohlade, modlom ili čašom izvaditi 48 krugova.

Za fil pomešajte 400 ml mleka sa šećerom i vanilinim šećerom i ostavite da provri. Sa ostatkom mleka izmutite brašno i gustin, pa ih umešajte u vruće mleko. Kada se fil ohladi pomešajte ga sa umućenim margarinom, pa filujte kape.

Na jedak krug stavite punu kašičicu fila, preklopiti sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Za glazuru otopite čokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipajte po kašičicu. Ohladite ih do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i posnu rozen tortu.

Pročitajte kako se prave dve vrste posnih sitnih kolača od jedne smese

BONUS VIDEO

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

StvarUkusa