Sastojci:

  • 410 g neutralne posne pavlake
  • 2 kesice od 9 g posnog, biljnog želatina
  • 110 g posnog margarina
  • 260 g šećera u prahu
  • ekstrakt ruma
  • 210 g kokosa
  • 310 g čokolade za kuvanje
  • 5 kašika ulja

Recept za posne rum štanglice:

Za rum štanglice pavlaku i margarin stavite da se kuvaju i dodajte šećer u prahu. Kada počne da kuva sinite sa vatre i dodajte prethodno potopljen želatin i rum pa dobro izmešajte. Na kraju dodajte kokos i umešajte ga u masu.

Jednu četvrtastu tepsiju obložite najlonskom folijom i istresite smesu, pa ostavite da se hladi preko noći. Kada se stegne prevrnite smesu na dasku za sečenje koju ćete prekriti papirom za pečenje i secite na željene oblike i veličine i prelijte čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i štanglice od čokolade i kikirikija.

Pročitajte kako se prave domaće snikers štanglice

BONUS VIDEO

instagram cansunundiyetiii Recept za praline od banane i jogurta prelivene čokoladom.

StvarUkusa