Sastojci:
- 410 g neutralne posne pavlake
- 2 kesice od 9 g posnog, biljnog želatina
- 110 g posnog margarina
- 260 g šećera u prahu
- ekstrakt ruma
- 210 g kokosa
- 310 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika ulja
Recept za posne rum štanglice:
Za rum štanglice pavlaku i margarin stavite da se kuvaju i dodajte šećer u prahu. Kada počne da kuva sinite sa vatre i dodajte prethodno potopljen želatin i rum pa dobro izmešajte. Na kraju dodajte kokos i umešajte ga u masu.
Jednu četvrtastu tepsiju obložite najlonskom folijom i istresite smesu, pa ostavite da se hladi preko noći. Kada se stegne prevrnite smesu na dasku za sečenje koju ćete prekriti papirom za pečenje i secite na željene oblike i veličine i prelijte čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i štanglice od čokolade i kikirikija.
Pročitajte kako se prave domaće snikers štanglice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu