Sastojci:

  • 5 poriluka
  • 4 crna luka
  • 3 šargarepe
  • 400 g pirinča
  • 1,5 kašika soli
  • 1,5 kašika tucane crvene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 3 lovorova lista
  • 2 kisela kupusa
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašičica mešavine suvog začina

Recept za posne sarme:

Za posne sarme prvo očistite kupus. Povrće sitno nasecajte. Prvo malo ispržite na suvo, pa onda dodajte ulje i pržite na tihoj vatri. Dodajte pirinač i dinstajte još 10 minuta, dok polako dodajete malo vode, najviše do 100 ml. Dodajte sve začine i na kraju mlevenu papriku i dobro promešajte.

Šerpu nauljite pa poređajte listove kupusa. Umotajte sarme, po listu stavljajte 1 kašiku. Poređajte ih u šerpu. Poređajte lovorov list, pa odozgo opet ređajte uvijene sarme. Prekrijte sa nekoliko većih listova kupusa.

Dodajte vodu tako da prekrijete sarmu i kuvajte nekoliko časova na laganoj vatri. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne sarme sa dimljenom ribom.

Pročitajte kako se prave sarme sa orasima koje možete služiti i na slavama

BONUS VIDEO

Instagram/healthfitnessguide_ Recept za sarme

StvarUkusa