Bolje sarme od ovih nikada niste jeli.
Potrebno je:
- 1 veća glavica kupusa
- 1/2 kg dimljenog šarana
- 4 glavice crnog luka
- 2 šoljice pirinča/riže
- malo ulja
- malo brašna
- malo mešavine začina
- 1 kašika začinske crvene paprike
- malo soli
- malo bibera
Priprema:
Očistiti kupus, odstraniti mu srce. Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga iseckati ili samleti na mašinu za meso. Na ulju pržiti 3 glavice luka izblendiranih u secku a nakon što luk porumeni dodati mu papriku i mleveno meso šarana. Pržiti još 2-3 minuta.
Pomeriti sa vatre, pa dodati oprani pirinač, pa začiniti po ukusu. Smesu dobro izmešati.
Polako uvijati sarme, slagati ih u dublju posudu. Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 2 glavice crnog luka, sitno seckanog, 1 kašike brašna, i 1 kašike crvene začinske paprike.
Zapršku dodati preko sarme, naliti vodom i staviti da se kuva na laganoj temperaturi dok kupus ne omekša.
Savet:
Osim šarana dolaze u obzir i oslić, kojeg kuvamo u slanoj vodi, a ostali postupak je isti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus