Bolje sarme od ovih nikada niste jeli.

Potrebno je:

  • 1 veća glavica kupusa
  • 1/2 kg dimljenog šarana
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 šoljice pirinča/riže
  • malo ulja
  • malo brašna
  • malo mešavine začina
  • 1 kašika začinske crvene paprike
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema:

Očistiti kupus, odstraniti mu srce. Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga iseckati ili samleti na mašinu za meso. Na ulju pržiti 3 glavice luka izblendiranih u secku a nakon što luk porumeni dodati mu papriku i mleveno meso šarana. Pržiti još 2-3 minuta.

Pomeriti sa vatre, pa dodati oprani pirinač, pa začiniti po ukusu. Smesu dobro izmešati.

Polako uvijati sarme, slagati ih u dublju posudu. Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 2 glavice crnog luka, sitno seckanog, 1 kašike brašna, i 1 kašike crvene začinske paprike.

Zapršku dodati preko sarme, naliti vodom i staviti da se kuva  na laganoj temperaturi dok kupus ne omekša.

Savet:

Osim šarana dolaze u obzir i oslić, kojeg kuvamo u slanoj vodi, a ostali postupak je isti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs