Ako postite ovo je odičan recept za ručak, ali i ako slavite neku posnu slavu možete pripremiti sarme sa orasima i obogatiti vašu slavsku trpezu.
Sastojci:
- kiseli kupus
- 300 g pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 100 soje
- puna šaka mlevenih oraha začini: slatka crvena paprika, suvi začin, biber
Priprema:
U dosta ulja dodajte seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada se prodinsta dodajte pirinač. Pržite malo, pa dodajte soju (potopljenu i oceđenu). Sklonite sa šporeta i začinite. Na kraju dodajte orahe i promešajte. Kada se fil ohladi uvijajte sarme. Nalijte vodom da ogreznu i kuvajte na tihoj vatri.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus