Savršen kolač za sve koji su istinski ljubitelji čokolade.
Potrebno je:
200 g prah šećera
200 g mleka u prahu
125 g margarina
sok i kora od pola pomorandže
I još:
400 g čokolade
100 g margarina
U posebnu činiju pomešati šećer u prahu i mleko u prahu. Zatim u to dodati umućeni margarin i sok i koru pomorandže.
Otopiti čokoladu i margarin na pari. U silikonske kalupe sipati po kašičicu otopljene čokolade i razmazati po zidovima kalupa. Fil sipati u kesicu, isecite malo vrh kese i istiskajte fil u kalupe. Ponovo nanesite čokoladu i stavite u zamrzivač na 5 minuta da se stegne.
Ako nemate silikonske kalupe mogu vam posluziti i papirnate korpice. Procedura je ista.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem