Sastojci:
Za čokoladni sloj:
- 300 g čokoladnih komadića
- 60 g putera od kikirikija
Za kikiriki sloj:
- 120 g šećera
- 60 g putera
- 160 g slatke pavlake
- 160 g putera od kikirikija
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 400 g slanog kikirikija, grubo iseckanog
Za karamel sloj:
- 300 g karamel bombona
- 3 kašike slatke pavlake
Za preliv:
- 160 g čokoladnih komadića
- 3 kašike putera od kikirikija
Recept za štanglice od čokolade i kikirikija:
Kako biste napravili štanglice tepsiju veličine 33x22 cm obložite papirom za pečenje. Pomešajte čokoladu, i putera od kikirikija i otopite na pari. Sipajte u tepsiju i ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne.
Pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Pustite da proključaju na srednjoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Skinite sa vatre i odmah umešajte puter od kikirikija i vanilu. Umešajte kikiriki. Ravnomerno rasporedite po sloju čokolade. Ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne.
Pomešajte karamele i 3 kašike slatke pavlake i otopite na pari.Prelijte preko kikiriki sloja. Ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne. Otopite na pari čokoladu i kikiriki puter pa prelijte štangle. Ostavite u frižideru najmanje 1 sat pre rezanja i serviranja. Možda ćete želeti da napravite i rum kasato slavski kolači koji se ne peku.
Pročitajte kako se prave domaće snikers štanglice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Lagani mlečni kolač
Brzinske pitice sa šunkom i sirom
Piletina pripremljena na toskanski način
Rizi-bizi sa integralnim pirinčem