Sastojci:
- 280 g crne čokolade, grubo iseckane
- 115 g putera, grubo iseckanog
- 4 kašike putera od kikirikija
- 2 kašičice paste od vanile
- 120 g ekspandiranog pirinča
- 60 g pečenog kikirikija, seckanog
Za preliv:
- 220 g crne čokolade, iseckane
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 1/2 kašičica kakaoa
- 20 g pečenog kikirikija, seckanog
Recept za domaće snikers čokoladice:
Za snikers štanglice zagrejte rernu na 180ºC/160ºC sa ventilatorom. Podmažite podlogu i stranice kvadratnog kalupa za tortu od 22 cm i obložite dno i stranice papirom za pečenje. Stavite iseckanu čokoladu, puter, puter od kikirikija, i pastu od vanile u veliku posudu otpornu na toplotu iznad šerpe vode koja lagano ključa i kuvajte na pari, povremeno mešajući, 6-8 minuta, dok se ne rastopi i ne sjedinjeni.
Umešajte ekspandirani pirinač. Stavite mešavinu kašikom u pripremljenu tepsiju i pritisnite lopaticom. Pospite površinu sa 60 g kikirikija, a zatim opet izravnajte površinu. Ohladite 30 minuta ili dok se ne stegne. Ovaj sloj ne treba potpuno da se ohladi, jer se čokoladni preliv može prebrzo stegnuti.
U međuvremenu, napravite preliv tako što ćete na pari da otopite čokoladu i kokosovo ulje, povremeno mešajući, dok se ne istopi. Sipajte preko kolača i lopaticom izravnajte površinu. Udarite pleh o radnu površinu. Pospite preko toga kakao, 20 g pečenog kikirikija i 1/2 kašičice slanih pahuljica. Ohladite 30 minuta ili dok se ne stegne. Isecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i hladne praline od sira prelivene čokoladom sa lešnicima.
Pročitajte i kako da napravite praline od banane i jogurta prelivene čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira