Sastojci:

  • 280 g crne čokolade, grubo iseckane
  • 115 g putera, grubo iseckanog
  • 4 kašike putera od kikirikija
  • 2 kašičice paste od vanile
  • 120 g ekspandiranog pirinča
  • 60 g pečenog kikirikija, seckanog

Za preliv:

  • 220 g crne čokolade, iseckane
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 1/2 kašičica kakaoa
  • 20 g pečenog kikirikija, seckanog

Recept za domaće snikers čokoladice:

Za snikers štanglice zagrejte rernu na 180ºC/160ºC sa ventilatorom. Podmažite podlogu i stranice kvadratnog kalupa za tortu od 22 cm i obložite dno i stranice papirom za pečenje. Stavite iseckanu čokoladu, puter, puter od kikirikija, i pastu od vanile u veliku posudu otpornu na toplotu iznad šerpe vode koja lagano ključa i kuvajte na pari, povremeno mešajući, 6-8 minuta, dok se ne rastopi i ne sjedinjeni.

Umešajte ekspandirani pirinač. Stavite mešavinu kašikom u pripremljenu tepsiju i pritisnite lopaticom. Pospite površinu sa 60 g kikirikija, a zatim opet izravnajte površinu. Ohladite 30 minuta ili dok se ne stegne. Ovaj sloj ne treba potpuno da se ohladi, jer se čokoladni preliv može prebrzo stegnuti.

U međuvremenu, napravite preliv tako što ćete na pari da otopite čokoladu i kokosovo ulje, povremeno mešajući, dok se ne istopi. Sipajte preko kolača i lopaticom izravnajte površinu. Udarite pleh o radnu površinu. Pospite preko toga kakao, 20 g pečenog kikirikija i 1/2 kašičice slanih pahuljica. Ohladite 30 minuta ili dok se ne stegne. Isecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i hladne praline od sira prelivene čokoladom sa lešnicima.

Pročitajte i kako da napravite praline od banane i jogurta prelivene čokoladom

BONUS VIDEO

Recept za hladne praline od sira prelivene čokoladom sa lešnicima Instagram/donato_conserva

 StvarUkusa