Sastojci:
- 1 crvena paprika, presečena i očišćena
- 1 žuta paprika, presečena sa semenkama
- 1 l pilećeg bujona
- 60 ml ulja
- 230 g pilećeg filea
- 120 g seckanog luka
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 360 g pirinča
- 170 g rendanog tvrdog sira
- 120 g listova svežeg bosiljka, naseckanih
- 1/8 kašičice bibera
Recept za rižoto sa paprikom i piletinom:
Za rižoto stavite paprike, isečenom stranom nadole na pleh obložen folijom. Poravnajte dlanom. Pecite ih dok ne pocrne. Izvadite iz rerne. Umotajte paprike u foliju; ostavite da odstoje 10 minuta pa ojuštite kožu, a paprike iseckajte i ostaviti na stranu. Zagrejte bujon u srednjem loncu na laganoj vatri, pustite da kuva, ali pazite da ne proključa.
Zagrejte 2 kašike ulja u velikom dubokom tiganju na jačoj vatri. Ubacite piletinu i pržite 3 do 5 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite sa strane. Vratite tiganj da se zagreje i smanjite toplotu na srednju. Zagrejte preostale 2 kašike ulja. Ubacite luk i beli luk pa pržite 2 minuta, često mešajući.
Dodajte pirinač i pržite mešajući, 5 minuta. Dodajte punu kutlaču bujona, često mešajući, i nastavite da dodajete dok se bujon ne upije. Nastavite sa dodavanjem bujona i kuvanjem, često mešajući, dok pirinač ne postane al dente, 20 do 25 minuta. Umešajte piletinu i pečene paprike i kuvajte 2 minuta, stalno mešajući. Skinite sa vatre. Umešajte sir i bosiljak i pobiberite. Možda ćete želeti da napravite i rižoto salatu sa tunjevinom i graškom.
Pročitajte kako da napravite rižoto od spelte i pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun