Pečeni krompir se često nalazi na trepzi, a ne postoji bolji prilog uz meso. Postoji dosta načina na koji možete da ga spremite, čak je i poznati kuvar Džejmi Oliver podelio super recept. Sada vam donosimo još bolji recept za mediteranski pečeni krompir. Ovako ga Grci prave, a oni korsite limun i senf za preliv. Ove dve namirnice se odlično uklapaju, pa čine pečeni krompir neodoljivim. 

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 1 čen belog luka 
  • 2 kašičice senfa 
  • 1 limun
  • 30 ml maslinovog ulja 
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice slatke pavlake  

Grčki recept za pečeni krompir: 

Očistite krompir i isecite ga po želji. Stavite u šerpu i prelijte vodom. Posolite i kuvajte dok malo ne omekša. U posudi pomešajte mleveni beli luk, senf, sok od limuna, maslinovo ulje, origano, slatku papriku, so i biber. Sve dobro sjedinite. Procedite krompir i stavite u tepsiju, pa preko sipajte preliv. Sve lepo promešajte. Stavite preko svež ruzmarin ili origano. Pecite u rerni na 190°C oko 15-20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Hrskavi pečeni krompir sa belim lukom 

BONUS VIDEO: 

Instagram/ somethingnutritious  Pečeni krompir

StvarUkusa/S.B.