Pečeni krompir se često nalazi na trepzi, a ne postoji bolji prilog uz meso. Postoji dosta načina na koji možete da ga spremite, čak je i poznati kuvar Džejmi Oliver podelio super recept. Sada vam donosimo još bolji recept za mediteranski pečeni krompir. Ovako ga Grci prave, a oni korsite limun i senf za preliv. Ove dve namirnice se odlično uklapaju, pa čine pečeni krompir neodoljivim.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 čen belog luka
- 2 kašičice senfa
- 1 limun
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice slatke pavlake
Grčki recept za pečeni krompir:
Očistite krompir i isecite ga po želji. Stavite u šerpu i prelijte vodom. Posolite i kuvajte dok malo ne omekša. U posudi pomešajte mleveni beli luk, senf, sok od limuna, maslinovo ulje, origano, slatku papriku, so i biber. Sve dobro sjedinite. Procedite krompir i stavite u tepsiju, pa preko sipajte preliv. Sve lepo promešajte. Stavite preko svež ruzmarin ili origano. Pecite u rerni na 190°C oko 15-20 minuta.
Pročitajte i ovo: Hrskavi pečeni krompir sa belim lukom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem