Pečeni krompir je jedan od omiljenih priloga, a za njegovu pripremu postoji milion recepata. Svako ima neki svoj trik kako da pečeni krompir bude spolja hrskav, a iznutra mekan. Jedan od najboljih recepata za pečeni krompir je i onaj Džejmija Oliver, ali predlažemo vam da isprobate i ovaj. Pravi se lako, a sve što je potrebno jeste da ga pritisnete čašom i dobro začinite pre pečenja.
Sastojci:
- 900 g krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- malo svežeg korijandera
- malo svežeg peršuna
- Za preliv:
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike dižon senfa
- 1 kašika meda
- 1/4 kašičice jabukovog sirćeta
- 1/8 kašičice slatke paprike
Recept za krompir iz rerne sa slatko-kiselim umakom:
Skuvajte krompir
Ako su veći komadi krompira isecite na pola, po širini. Ako su manji komadi, ostavite ih cele. Lepo operite krompir i nemojte da ljušitite koru, a onda kuvajte u šerpi dok ne omekša. Lepo procedite krompira.
Začinite krompir
U posudi pomešajte maslinovo ulje, seckani peršun i korijander, posolite i pobiberite. Poređajte krompir na pleh, pa premažite dobijenom smesom i lepo utrljajte. Zatim šoljom pritisnite svaki krompir.
Pecite krompir
Pecite krompir u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, a za to vreme napravite preliv.
Napravite preliv
U posudi pomešajte med, senf, jabukovo sirće, slatku papriku i majonez. Sve dobro sjedinite i služite sa pečenim krompirom.
Pročitajte i ovo: Saveti profesionalnog kuvara za savršeno pečen krompir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus