Pečeni krompir je jedan od omiljenih priloga, a za njegovu pripremu postoji milion recepata. Svako ima neki svoj trik kako da pečeni krompir bude spolja hrskav, a iznutra mekan. Jedan od najboljih recepata za pečeni krompir je i onaj Džejmija Oliver, ali predlažemo vam da isprobate i ovaj. Pravi se lako, a sve što je potrebno jeste da ga pritisnete čašom i dobro začinite pre pečenja.
Sastojci:
- 900 g krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- malo svežeg korijandera
- malo svežeg peršuna
- Za preliv:
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike dižon senfa
- 1 kašika meda
- 1/4 kašičice jabukovog sirćeta
- 1/8 kašičice slatke paprike
Recept za krompir iz rerne sa slatko-kiselim umakom:
Skuvajte krompir
Ako su veći komadi krompira isecite na pola, po širini. Ako su manji komadi, ostavite ih cele. Lepo operite krompir i nemojte da ljušitite koru, a onda kuvajte u šerpi dok ne omekša. Lepo procedite krompira.
Začinite krompir
U posudi pomešajte maslinovo ulje, seckani peršun i korijander, posolite i pobiberite. Poređajte krompir na pleh, pa premažite dobijenom smesom i lepo utrljajte. Zatim šoljom pritisnite svaki krompir.
Pecite krompir
Pecite krompir u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, a za to vreme napravite preliv.
Napravite preliv
U posudi pomešajte med, senf, jabukovo sirće, slatku papriku i majonez. Sve dobro sjedinite i služite sa pečenim krompirom.
Pročitajte i ovo: Saveti profesionalnog kuvara za savršeno pečen krompir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs