Pečeni krompir je jedan od omiljenih priloga, a za njegovu pripremu postoji milion recepata. Svako ima neki svoj trik kako da pečeni krompir bude spolja hrskav, a iznutra mekan. Jedan od najboljih recepata za pečeni krompir je i onaj Džejmija Oliver, ali predlažemo vam da isprobate i ovaj. Pravi se lako, a sve što je potrebno jeste da ga pritisnete čašom i dobro začinite pre pečenja. 

Sastojci:

  • 900 g krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • malo svežeg korijandera
  • malo svežeg peršuna 
  • Za preliv:
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike dižon senfa
  • 1 kašika meda
  • 1/4 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1/8 kašičice slatke paprike

Recept za krompir iz rerne sa slatko-kiselim umakom:

9:33
Korak 1

Skuvajte krompir

Ako su veći komadi krompira isecite na pola, po širini. Ako su manji komadi, ostavite ih cele. Lepo operite krompir i nemojte da ljušitite koru, a onda kuvajte u šerpi dok ne omekša. Lepo procedite krompira. 

9:33
Korak 2

Začinite krompir 

U posudi pomešajte maslinovo ulje, seckani peršun i korijander, posolite i pobiberite. Poređajte krompir na pleh, pa premažite dobijenom smesom i lepo utrljajte. Zatim šoljom pritisnite svaki krompir. 

9:33
Korak 3

Pecite krompir 

Pecite krompir u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, a za to vreme napravite preliv. 

9:51
Korak 4

Napravite preliv

U posudi pomešajte med, senf, jabukovo sirće, slatku papriku i majonez. Sve dobro sjedinite i služite sa pečenim krompirom. 

Pečeni krompir Instagram/ somethingnutritious

Pročitajte i ovo: Saveti profesionalnog kuvara za savršeno pečen krompir

BONUS VIDEO: 

Lažna pica sa sirom i šunkom Instagram/screenshot/foodiies_lifee

(StvarUkusa/S.B.)