Pečeni krompir je prilog koji se najčešće služi, a nezaobilazan je uz meso. Može da se pripremi na nekoliko načina, a i poznati kuvar Džejmi Oliver je otkrio kako da napravite hrskavi pečeni krompir. Ako i vi spadate u ljubitelje pečenog krompira, onda vam predlažemo da ga napunite i to pica nadevom. Priprema je jednostavna, a ukus je fenomenalan.

Sastojci: 

  • 3-4 krompira
  • 150 ml pica sosa
  • 100 g šunke ili pršute 
  • 1/2 crnog luka
  • 150 g tvrdog sira
  • 80 g pečuraka
  • malo parmezana
  • malo kobasice  
  • 1 kašičica italijanskog začina

Recept za pečeni krompir punjen pica nadevom:

Krompir dobro operite i nauljite, pa posolite. Umotajte u alu foliju, pa na par mesta probodite viljuškom. Pecite krompir u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata ili dok krompir ne bude gotov. Zatim skinite foliju, pa izdubite sredinu krompira. Sredinu krompira stavite u posudu, pa dodajte seckanu šunku ili pršutu, crni luk, rendani sir, pica sos, italijanski začin, origano i seckane pečurke. Sve lepo sjedinite i dobijenim nadevom napunite krompir. Preko sipajte pica nadev, pa pospite parmezanom. Na vrh dodajte malo seckane kobasice, crni luk, seckanu šunki ili pršutu i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu i pecite još nekih 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Najbolji recept za krompir sa pica nadevom

BONUS VIDEO: 

Pečeni krompir Instagram/ somethingnutritious

StvarUkusa/S.B.