Pečeni krompir je prilog koji se najčešće služi, a nezaobilazan je uz meso. Može da se pripremi na nekoliko načina, a i poznati kuvar Džejmi Oliver je otkrio kako da napravite hrskavi pečeni krompir. Ako i vi spadate u ljubitelje pečenog krompira, onda vam predlažemo da ga napunite i to pica nadevom. Priprema je jednostavna, a ukus je fenomenalan.
Sastojci:
- 3-4 krompira
- 150 ml pica sosa
- 100 g šunke ili pršute
- 1/2 crnog luka
- 150 g tvrdog sira
- 80 g pečuraka
- malo parmezana
- malo kobasice
- 1 kašičica italijanskog začina
Recept za pečeni krompir punjen pica nadevom:
Krompir dobro operite i nauljite, pa posolite. Umotajte u alu foliju, pa na par mesta probodite viljuškom. Pecite krompir u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata ili dok krompir ne bude gotov. Zatim skinite foliju, pa izdubite sredinu krompira. Sredinu krompira stavite u posudu, pa dodajte seckanu šunku ili pršutu, crni luk, rendani sir, pica sos, italijanski začin, origano i seckane pečurke. Sve lepo sjedinite i dobijenim nadevom napunite krompir. Preko sipajte pica nadev, pa pospite parmezanom. Na vrh dodajte malo seckane kobasice, crni luk, seckanu šunki ili pršutu i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu i pecite još nekih 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Najbolji recept za krompir sa pica nadevom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus