Piletina u kremastom toskanskom sosu je sočna upravo zbog njega. Puter, čeri paradajz, bebi spanać, pavlaka za kuvanje i beli luk daju predivnu aromu i još bolji ukus. Ukoliko volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i pileći gulaš na lovački način. Evo i kako da pripremite belo meso u toskanskom sosu!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 pilećafilea
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica origana
- 3 kašike maslaca
- 3 čena belog luka, mleveno
- 190 g čeri paradajza, isečenog na pola
- 380 g bebi spanaća
- 65 ml pavlake za kuvanje
- 30 g parmezana
Recept za pileće belo meso u kremastom toskanskom sosu:
U tiganju na srednjoj vatri zagrejte maslinovo ulje. Ubacite piletinu i začinite solju, biberom i origanom. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, 8 minuta po strani. Uklonite iz tiganja i ostavite na stranu.
U istom tiganju na srednjoj vatri rastopite puter. Umešajte beli luk i pržite dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte čeri paradajz i začinite solju i biberom. Pržite dok paradajz ne počne da puca, a zatim dodajte bebi spanać i dinstajte dok spanać ne usahne.
Umešajte pavlaku za kuvanje i parmezan i dovedite mešavinu da provri. Smanjite toplotu na nisku i kuvajte dok se sos malo ne smanji, oko 3 minuta. Vratite piletinu u tiganj i kuvajte dok se ne zagreje, 5 do 7 minuta. Uživajte.
Pročitajte kako se pravi pržena piletina sa crvenim sočivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus